Holnap kezdődik a hazai rally bajnokság záró futama
ORB1, ORB2, ORB3, Historic, MNASZ

Holnap a rajtceremóniával kezdődik a Humda országos rallybajnokságok, az ORB1/ORC/Historic, az ORB2 valamint az ORB3 idei utolsó állomása a teljes mértékben „aszfaltos” utakon zajló Zemplén rally.

kep.png

Az ORB1/ORC/Historic mezőny mindkét napon versenyzik majd, az ORB2 szintén mindkét napon, de mindegyik nap csak egyszer teljesítik a gyorsaságikat. Az ORB3 pedig csak vasárnap méretteti meg magát.

A rajtceremónia péntek 18:10-kor kezdődik az ORB1/ORC/Historic trióval, őket követi az ORB2 majd legvégül az ORB3 mezőny gurul át a rajtvonalon.

Szombaton négy gyorsasági vár az ORB1/ORC/Historic és az ORB2 mezőnyére, ezeket az ORB1/ORC/Historic kétszer teljesíti majd, az ORB2 viszont csak egyszer. Reggel, napközben és este lesz szervízlehetőség.

7:48-kor a Mád-Mezőzomboron kezd majd a mezőny, ez egy 9:01 km-es erőpróba lesz. Ezután következik a Szemere-Hernádvécse szakasz mely 7:75 km hosszban várja a versenyzőket. A napi harmadik gyorsasági lesz a Fóny-Regéc-Óhuta amely 10:86 km-t tesz ki és a kör végén szerepel az Erdőbénye-Aranyosi völgy 10:58 hosszban. Ezután szervízpark majd az ORB1/ORC/Historic még egyszer teljesíti mind a négy gyorsaságit.  Azt követően a szombati mezőny szervizbe megy és azzal zárul a versenynap.

Vasárnap az ORB1/ORC/Historic és az ORB2 mezőnyre az Aranyosi völgy-Erdőbénye vár 10:3 km hosszban, utána következik az Óhuta-Regéc-Fóny, amely 10:76 km-t tesz ki, majd jön a Hernádvécse-Szemere szakasz mely 8:31 km hosszban kanyarog és végül a Mezőzombor-Mád gyorsaságival zárul a nap, ez 9:08 km lesz majd. Az előző naphoz hasonlóan az ORB1/ORC/Historic mezőny kétszer teljesíti ezeket, az ORB2 viszont csak egyszer. Reggel és napközben is lesz szerviz lehetőség. Az ORB1/ORC/Historic mezőnyök kb. 162.3 km-en versenyeznek majd, míg az ORB2 76.65 km-en méretteti meg magát.

Az ORB3 mezőny csak szombaton megy majd ugyanazokon a gyorsaságikon mint a többiek. Azaz, a Mád-Mezőzombor, 9:01 km-ben, a Szemere-Hernádvécse 7:75 km hosszban, a Fóny-Regéc-Óhuta 10:86 km hosszban és a kör végén az Erdőbénye-Aranyosi völgy 10:58 hosszal. Ezután szervizparkba mennek, majd az első két gyorsaságit még egyszer megcsinálják, és nekik utána fejeződik be a bajvívás. Ők nagyjából 55 km-nyi gyorsaságit fognak teljesíteni.

Az ORB1/ORC mezőnyében 45 páros, az ORB2-ben 21 duó, míg az ORB3-ban 25 kettős nevezett a versenyre. A Historicban pedig 17 autó indulását várhatjuk.

Lesz itt egy rakás összkerék meghajtású Rally2-es gép, Citroen C3 WRC, hátul hajtós Historic BMW, Ford, Lada, Polonez, youngtimer Gr.A-s Toyota Celica és miegymás.

Az időjárás előrejelző oldalak szerint klassz, őszi idő vár a versenyzőkre és a nézőkre egyaránt.

A versennyel kapcsolatos hasznos információkat itt találhatjátok: https://rallylive.hu/

A műsorfüzetet pedig itt: https://www.duen.hu/hirek/zemplen_rally_2024_itiner

Az eredményeket itt tudjátok nyomon követni, https://hauserresults.hu/live/live.php?er=public&ev=217

Mivel az abszolút bajnoki cím sorsa itt fog eldőlni biztos nem fognak spórolni a srácok, aki tud menjen rallyt nézni a Zemplénbe, szép ilyenkor az a vidék.

Szöveg: Tommy

Fotók: Zemplén rally facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2018715382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása