Kristoffersson nyert Portugáliában is

port_rx_1.JPG

A regnáló világbajnok Johan Kristoffersson nyerte a Portugál rallycross VB fordulót is. Az előző Spanyol forduló csak azután lett az övé, hogy Mattias Ekströmöt a rajtnál tanúsított viselkedéséért kizárták. De itt a portugáliai Montalegrében tisztán nyert Kristoffersson.

Rajta kívül döntős volt Petter Solberg, Sebastien Loeb, Andreas Bakkerud, Timmy Hansen és Guerlain Cicherit.

port_rx_2.JPG

Meglehetősen bolond időjárási körülmények között zajlott a döntőfutam. Miközben kishazánkban sorra dőltek meg a melegrekordok a mediterrán Portugáliában igen komoly hóesésben feszültek egymásnak a versenyzők.

A döntő után Kristoffersson elmondta, hogy hatalmas tempót diktált egész hétvégén, és a PSRX Volkswagen Svédország által biztosított VW Polo R nagyon jól működött. A döntőben sikerült az első kanyarban elsőnek fordulnia, innentől kezdve öt körön keresztül üvegelte ahogy tudta és az utolsó körre hagyta a Joker kört ahonnan ügyesen vissza tudott jönni Loeb elé és ezzel megnyerte a döntőt.

port_rx_4.JPG

A második Loeb elmondta, nagyon jól eljött a rajttól és rögtön kiment a Joker körre. Később meg is nyerte a legjobb rajt reakcióért a Monster Energy Super Charge díjat is. Nagyszerű hétvége volt a Peugeot számára, és nagyon örül, hogy ismét a dobogóra állhatott. A kezdetektől nagyon jól érezte magát az autóban, és minden körülmények között magabiztosnak érezte magát.

port_rx_6.jpg

A harmadik Solberg szintén Loeb-bel együtt kiment Jokerre rögtön a rajt után, majd kőkeményen csatázott a döntő leintéséig. A barcelonai rajt baleset miatt neki ez volt az első alkalom, hogy egy döntőben meglátta a kockás zászlót. A kétszeres rallycross világbajnok Solberg őszintén megdöbbent az időjárástól. Sok éven át versenyzett a rally VB-n és jó pár éve nyomja a rallycrosst is. Tudja, hogy kell vezetni a hóban, a murván, a nedves sárban és az aszfalton, de amíg el nem jött Montalegre-be nem gondolta, hogy ez a sok talajtípus egy versenynap alatt mind előfordulhat. Mindesetre élvezte a bizarr körülményeket.

port_rx_3.JPG

A negyedik Andreas Bakkerud lett az EKS Audi Sport S1-gyel.

Karrierének első rallycross VB döntőbe jutását érte el a francia Guerlain Chicherit aki az ötödik helyen végzett a GC Kompetition csapat Renault Megane RS-ével amit a brit Prodrive cég épített számukra.

port_rx_5.JPG

Hatodik lett a Peugeot másik gyári versenyzője Timmy Hansen a Peugeot 208-cal. Ő a döntőben megforgott egyszer, így számára csak a hatodik helyezés maradhatott.

Két futam után a bajnokság az alábbiak szerint néz ki,

wrx.JPG

A következő verseny a belgiumi Mettetben lesz május 12-13. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1813881142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása