Ilyen lesz Benik Balázs Skoda Fabia R5-öse

Változik a világ, de így van ez jól! Húsz évvel ezelőtt még a matricákat rakosgatták ide-oda a versenyautókon, de ma már Benik Balázs is számítógéppel tervezte meg autójának dekorációját, mellyel ezen a hétvégén indul a 24. Veszprém Rallye-n.

benikbalazs_24veszpremrallye_2.jpg

A SKODA Fabia R5, amivel két év után Benik Balázs újra rajthoz áll, még csak a dekorosnál várja, hogy felkerüljön rá az összes matrica, de már élethű 3D-s képeket tudunk mutatni az autóról.
Így beszél erről a pilóta: „Egy délután leültünk és a korábbi autónk színei alapján megterveztük DuEn barátommal a design-t. Közben arról beszélgettünk, hogy ezelőtt húsz évvel még mennyivel máshogy történt mindez. Akkor még az autón rajzolgattunk, de tíz éve már a számítógép előtt ülve tervezgetjük a kocsit. Azért azt gondolom, a végeredményen látszik, hogy ez is mennyit fejlődött az évek során. Az autó tényleg így fog kinézni, ezért is merem bátran megmutatni az elkészült képeket a 3D-s modellről!”

benikbalazs_24veszpremrallye_11.jpg

A verseny nevezési listája már publikus, a Benik-Rácz páros az 5-ös rajtszámot kapta, amit a pilóta a 'múltjának' köszönhet, hiszen alap esetben a bajnokság állása szerint kerülnek kiosztásra a rajtszámok. „Sikerült az idei Országos Rallye Bajnokság legerősebb mezőnyébe csöppennünk, ugyanis 20 darab  - a mi autónkhoz hasonló - top kategóriás autó adta le indulási szándékát a Veszprém Rallye-ra. Fogtuk is a fejünket Bencével! Nem elég megküzdenünk az autóval, még a többiek is ott lesznek szép számmal… :)” – viccelődött Balázs.

benikbalazs_24veszpremrallye_02.jpg

„Természetesen nagyon örülök, hogy ilyen komoly a bajnokság és ez plusz motivációt ad! Szeretnénk jól érezni magunkat a versenyen, ez a fő mottónk! Nagyon jó látni, hogy azon nevek mellett, akikkel még mi is aktívan versenyeztünk, fiatal tehetségek is feltűnnek. Ez azt jelenti, hogy a rallyesport nem vesztett a népszerűségéből és ez számunkra nagyon jó hír!”

Balázsék fő motivációját korábbi mentora, példaképe, Kiss Ferenc újraversenyzése jelentette a szombathelyi futamon, és ez késztette arra a háromszoros bajnokot, hogy ő is újra versenyautóba üljön. Egyetlen bánata, hogy a pécsi versenyző neve nincs a rajtlistán. „Sajnálom, hogy Feri nem tud most elindulni. Jó lett volna együtt versenyezni vele. Megígérte, hogy eljön a futamra, így egy szurkolóm már biztosan lesz!” – mondta nevetve a visszatérő pilóta.

benikbalazs_24veszpremrallye_08_1.jpg

Az autó dekorján jól látszik, hogy sokan támogatják a párost, sokan állnak a Benik-Rácz duó versenyzése mellett. „Bencével szeretnénk megköszönni minden üzleti, sportot kedvelő partnerünknek a lehetőséget, hogy indulhatunk! Nélkülük nem lennénk itt, és nagyon jól esett, hogy ilyen sokan mellénk álltak!” - fejezte be a verseny előtti beszámolóját Benik Balázs.

A 24. TAXI4 Veszprém Rallye hivatalos programja július 7-én, pénteken este kezdődik az úgynevezett kvalifikációval, ahol az első 15 rajtszámot kapó páros között két tesztfutam és egy komoly időmérő futam alapján dől el, hogy másnap milyen rajtsorrendben történik az indulás. Ez újdonságnak számít az idei évtől a hazai raliban, de a világ- és Európa-bajnokságon már bevett gyakorlat. A murvás futamokon - mint ez a veszprémi is – nagyon fontos, hogy ki, milyen tiszta pályán tud elrajtolni. A kvalifikáció legjobbjai dönthetnek tehát a rajtsorrendről.

benikbalazs_24veszpremrallye_06.jpg

Szombaton ennek megfelelően indul el a mezőny délután 16.00 órakor és kétszer teljesíti a Veszprém melletti Márkó-Jutaspuszta gyorsasági szakaszát, mely futam után fél 7-kor érnek a versenyautók a kézilabda sportjáról híres Veszprémi ARÉNA parkolójában felállított szervizparkba.

Vasárnap a Kislőd, a Hegyesd és a Vigántpetend melletti szakaszokat kell két-két alkalommal, a lehető leggyorsabban leküzdeni azoknak, aki győztesként szeretnének az ARÉNA melletti céldobogón áthaladni 14:30-kor.

A B Build & Trade Kft. és partnerei jóvoltából nyomtatóbarát műsorfüzet készült a futamra, melynek segítségével az érdeklődők mindenhova kellő időben, és könnyedséggel odatalálnak. Ez a műsorfüzet letölthető a következő linkről:
http://www.duen.hu/dl.php?d=linkek&i=299

A verseny eredményeit és a versenyzők nyilatkozatait az MNASZ hivatalos eredményközlő honlapján lehet végigkísérni: http://mnasz.rallylive.hu

Szöveg és fotó: Duen, Benik Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3512641795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása