Sebastien Ogier aláírt az M-Sporthoz

A négyszeres rally világbajnok francia Sebastien Ogier a 2017-es rally világbajnokságra leszerződött az M-Sport csapatához.

593221d8f3ac827d0f2f98dc1c2f34fe.jpg

Ennek értelmében ő lesz az egyik versenyző aki a legújabb fejlesztésű Ford Fiesta WRC-vel csatába szállhat a bajnoki címért. Ogier novemberben vesztette el a munkáját mikor is eddigi sikereinek csapata a Volkswagen Motorsport váratlanul bejelentette, hogy kivonul a WRC sorozatból. Tették ezt annak ismertében és abban a szituációban, hogy gyakorlatilag már készre fejlesztették az új szabályok szerint épített VW Polo WRC-t. 

Ogier elmondta, hogy sok újdonság vár rá az új szezonban de egyértelműen előre néz és kíváncsian várja hogyan fognak szerepelni az új generációs WRC-vel az új csapatban. Nincs sok idejük, hogy a szezonkezdő Monte Carlo rallyig túl sok időt töltsenek a Ford Fiesta WRC-ben de a versenyeken a legjobb formájukat fogják adni. Tisztában vannak az új kihívásokkal de azt is látják, hogy Malcolm Wilsonék iszonyúan akarják a sikereket. Nagyon várják már a közös munkát az M-Sport-tal és mindent meg fognak tenni, hogy dobogóra állhassanak a Ford Fiesta WRC-vel.

Mióta az M-Sport versenyezteti a Fordokat a rally VB-n, kétszer sikerült megnyerniük a gyártók világbajnoki címét. Viszont rally VB futamon utoljára 2012-ben szereztek győzelmet ezért nagyon kíváncsian várják már az Ogierrel való közös munkát.  

a0196cdd5bbe81d36de0eded478e1264.jpg

Most, hogy Ogier hozzájuk szerződött, általa övék lesz az 1-es rajtszám a 2017-es szezonban ami szintén nagy tudatalatti támogatást ad  a csapatnak.

Azt is nyilvánosságra hozták, hogy Ogierék csapat társáék az észt Ott Tanakék lesznek.

Szöveg: Tommy

Fotók: www.autosport.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr912043489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása