A 14. Rallylegend eddigi húzónevei

rl_cim.JPG

Ugyan a teljes - de az elmúlt évek tapasztalatai alapján valószínűleg nem a végleges - nevezési listát csak szeptember 19-én hozzák nyilvánosságra de az Október 6-9. közötti 14. Rallylegenden a versenyen rajthoz álló húzóneveket szép sorban megszellőztette a rendezőség.

A főszponzor VW nevében a kétszeres rali világbajnok Marcus Grönholm fogja vezetni az előfutó VW Polo R WRC-t.

marcus.jpg

A versenyt megelőző hétvégén a Korzikai rali VB futamon rajthoz álló Hayden Paddon idén szintén részt vesz a Rallylegenden, egy a Hyundai Motorsport Italia által biztosított Hyundai i20 WRC-vel.

paddon_a_rallylegend_2015.JPG

A következő ember akinek a neve remélhetőleg elégedett mosolyt csal majd az emberek arcára nem más mint Gilles Panizzi az egykori F2-es király, a Peugeot 206 WRC gyári csapatának félelmetes aszfalt specialistája aki egykori munkaeszközével egy Peugeot 306 Maxi kit Car-ral fogja riogatni az ellenfeleket és a nézők dobhártyáját. 

sanremo-anni-90-98-gilles-panizzi-big.jpg

Ezek után tegnap megtudhattuk, hogy idén is láthatjuk a világ első négyszeres rali világbajnokát a finn Juha Kankkunent azaz KKK-t, egy a K-Sport által biztosított Lancia Delta HF Integrale 16V fedélzetén.

tumblr_nmnwb8qb7q1s934vgo4_1280.jpg

Ismét eljön a San Marinói köztársaságba az Uruguay-i Gustavo Trelles, a szintén négyszeres, de az Gr.N csoport rali világbajnoka. Idén egy, a Nocentini csapattól kapott Lancia Delta Integraléval áll a startvonalhoz.

trelles1_5mo.jpg

Megint itt lesz az egykori rali Európa bajnok Armin Schwartz, aki idén egy Toyota Celica ST165-tel indul.

armin_schwarz_catalogne.jpg

Az elmúlt évek után megint versenybe száll a mai Historic ralikról jól ismert Luigi "Lucky" Battistolli, ő egy Lancia Delta Integraléval száll harcba. 

lucky.jpg

Lesz az idei Rallylegenden pár versenyző akik ugyan ismert nevek a ralisportban de itt első bálozók lesznek. Az egyik szaki az 1998-as rali Európa bajnok Andrea Navarra aki remélhetőleg egy igazi egy Gr.A-s Subaru Imprezával mutatja meg, hogy nem kopott még meg a tudása.

navarra.jpg

A másik ember aki eddig nem indult itt az Piero Longhi akit szintén nem kell bemutatni a ralisportot ismerőknek, ő egy Toyota Celica ST 205-tel fog száguldani a 14. Rallylegenden.

longhi-valli-cuneesi-2012-lo.jpg

Szintén először láthatjuk a Rallylegenden a Hyundai és a Mitsubishi egykori gyári versenyzőjét Alister McRae-t aki vagy egy Subaru Imprezával vagy egy Subaru Legacyval fog rajthoz állni.

alister-mcrae-david-senior-mitsubishi-lancer-wrc.jpg

Az utolsó első bálozó egy 71 éves úriember, az egykori angol ralibajnok, az egykori rali VB menő angol Russel Brooks aki egy Talbot Sunbeam-mel vág neki a hétvége küzdelmeinek.

russellbrookesopelmanta400.jpg

Már csak három és fél nap és sokkal többet fogunk tudni arról kik is alkotják a 2016. évi, sorban már 14. Rallylegend nevezési listáját.

Szöveg: Tommy

Fotók: internet, www.rallylegend.com, www.ewrc.cz   

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr511710981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása