Újabb Toyota Yaris rallyautó a Rally Hungaryn!
ERC

A cseh Filip Mareš egy álomlehetőséghez jutott, hogy megmutathassa tehetségét az FIA rally Európa bajnokság mind a nyolc idei futamán egy vadiúj Toyota GR Yaris Rally2-vel melyet az ACCR Toyota Dolák csapat biztosít számára.

A 32 éves, korábbi Junior ERC bajnok Mareš ezenkívül megküzd a cseh rally bajnoki címért is az új autóval. Navigátora Radovan Bucha, gumiabroncs partnerük pedig a Hankook lesz, egyik fő támogatójuk a Sigma Motor.

A tavalyi rally Európa bajnokság hetedik helyezése után a háromszoros ERC futam dobogós pilóta 2024-ben jelentős javulást tűzött ki célul.

mares.jpg

„Szeretnék köszönetet mondani minden partnernek, aki támogatta ezt a projektet és hisz benne” – mondta Mareš. „Sok munka van mögöttünk, de sokkal több van még előttünk. Ősszel vezettem a Yarist az aszfalt teszteken, de a murván még várnak ránk az első tesztkilométerek. Bízom benne, hogy a csapatommal gyorsan tudunk alkalmazkodni az új technikához, és a szezon elejétől versenyben lehetünk az ellenfeleinkkel. Alig várom az első teszteket, és főleg a versenyszezon kezdetét.”

A Dolák Motorsport szerepvállalása egy híres név visszatérését jelenti a rallysportba, több mint 20 év kihagyás után. Milan Dolák 1997-ben egy Toyota Celica GT Four-t vezetve megnyerte a cseh bajnoki címet, és számos egyéb rally futamgyőzelmet aratott hazájában.

mares4.jpg

Fia, Milan Dolák Jr., a Dolák Motorsport vezetője így nyilatkozott: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült megszereznünk az új Toyota GR Yaris Rally2-t. Annál is inkább, mert ezzel Csehországban az elsők-, de Európában is az elsők között vagyunk. Gyorsan megtaláltuk a közös hangot Filippel, úgyhogy bízunk az együttműködésben.”

Filip Mareš és a Dolák Motorsport a cseh Toyota importőr támogatását is élvezi. Martin Peleška, a Toyota és a Lexus márkák csehországi képviselője elmondta: „A WRC bajnokságban a Toyota GR Yaris Rally1 folyamatosan szerzi a legmagasabb bajnoki pontokat, a WEC bajnokságban a hibrid GR010 képviseli a Toyotát és a W2RC tereprally szakákban is van Toyota a Hilux EVO T1U révén. Ennek a sorozatnak az utolsó része most a Toyota GR Yaris Rally2 és így már van Toyota az FIA rally EB bajnokságban is. Az FIA idén homologizálta le ezt az autót és izgatottak vagyunk, hogy az első autók egyikét a cseh Filip Mareš és Radovan Bucha kettőse használja majd. Szorítunk a versenyző párosunkért, csodáljuk és támogatjuk őket.”

mares3.jpg

Marešék első bevetése a jövő hétvégi szezon nyitó lesz, ami nem más, mint a Veszprém központú, V-Híd Rally Hungary április 12 – 14. között. Marešnek van némi fogalma, hogy mi vár rá, mert a tavaly decemberi Mikulás rallyn rajthoz állt, ami akkor a Kislőtéren és a Nagylőtéren zajlott. Ordenáré időjárás volt és csak két gyorsasági a mostani hatból, de valami rutinja már lesz legalább.

Szöveg: Tommy és https://fiaerc.com/

Fotók: https://fiaerc.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4318369923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása