DTM 2016 - Wittman és Mortara nyertek a Nürburgringen

Szeptember 9-11. között zajlott a 2016-os DTM bajnokság hetedik versenyhétvégéje a németországi Nürburgringen. Nem a klasszikus Északi körön a Nordschleife-n zajlott a bajvívás hanem a 3.629 méteres rövid pályán.

dtm-nurburg_16_1.jpg

A kellemes késő nyári időben a szombati 30 körös versenyt a BMW-vel versenyző Marco Wittmann meggyőző rajt-cél győzelemmel fejezte be és ezzel a győzelmével megerősítette vezető helyét a bajnoki pontversenyben. Wittmannak DTM-s karriere során ez volt a nyolcadik, míg ebben a szezonban a harmadik győzelme. Wittmann elmondta, hogy miután sikerült egy jó rajtot vennie nyomta neki ahogy csak bírta miközben arra is figyelnie kellett, hogy ne kövessen el semmilyen hibát. Egy hihetetlen győzelemként értékelte a teljesítményét azért is, mert csapatának az RMG-nek és a csapatfőnök Stefan Reinholdnak a Nürburgringi a hazai pályájuk.    

dtm-nurburg_16_3.jpg

Második helyen a szintén BMW-vel versenyző Tom Blomqvist ért be 7.136 másodperc hátránnyal.

Az Audi RS 5 DTM-mel Jamie Green érte be a harmadik helyen, őt követte szintén Audival Edoardo Mortara a negyedik helyen míg Timo Glock egy BMW-vel lett az ötödik. A legjobb Mercedes pilóta Paul Di Resta aki a hatodik helyen ért be a Mercedes-AMG-vel.

dtm-nurburg_16_2.jpg

Vasárnap a hétvége második futamát a 40 körös versenyt az Audival versenyző Edoardo Mortara nyerte meg akinek ez volt a szezon harmadik futamgyőzelme.

dtm-1473606504.jpg

Második lett a Mercedes-AMG C63 DTM pilóta Lucas Auer, míg a harmadik helyre a szombati győztes Marco Wittmann robogott be BMW-vel.

dtm-1473606493.jpg

A hétvége során a DTM Nürburgringi futamait a helyszínen 72.500 néző kísérte figyelemmel. Ha ennyi néző nem is, de remélhetőleg szépszámú közönség látogat ki a következő, sorban a nyolcadik versenyhétvégére is, ami nem máshol lesz mint a Hungaroringen szeptember 23-25. között. Érdemes lesz kilátogatni mert a DTM mezőny mellett lesz két látványosnak ígérkező betétfutam is ezek nem mások mint az Audi Sport TT Cup és a GT4 European Series. Jegyek már kaphatóak, véleményem szerint kultúrált árszinten.

dtm-1473606467.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: www.dtm.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8411697197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása