Hétvégén Hungarian Baja Veszprém környékén

Most hétvégén (2016. augusztus 11-14.) lesz Veszprém környékén a hazai tereprali versenyek legrangosabbika a Hungarian Baja. Ez a verseny már évek óta beletartozik az FIA tereprali világkupa sorozatába amely idén kilenc futamos, a magyarországi verseny a hatodik lesz a sorban. 

tabla.JPG

A világkupa-versenyre 30 autós páros, 5 kamionos trió és 36 quados, illetve motoros nevezett, és az elmúlt évekhez hasonlóan idén sem marad sztárok nélkül a mezőny. A legnagyobb név a finn Mikko Hirvonen, aki több mint tíz évet versenyzett a rali-világbajnokságon. Világbajnokságot ugyan sosem sikerült nyernie de négyszer volt összetett második, kétszer pedig harmadik 163 világbajnoki futamon indult, 15 győzelmet aratott és 69 alkalommal állhatott dobogóra.

Mikko a terepraliban is bizonyította rátermettségét, idén januárban indult először a Dakar-ralin, s rögtön negyedikként végzett, ráadásul egy szakaszgyőzelem is fűződik a nevéhez, ami újoncként megsüvegelendő dolog. Hozzánk is azzal a Minivel érkezik, amellyel Dél-Amerikában rótta a kilométereket.

dakar-dakar-2016-315-mini-mikko-hirvonen-michel-perin.jpg

Hirvonenen kívül lesz még egy ismert név a rali világbajnokságról, ő Stephane Prevot aki annak idején Bruno Thirynek és Francois Duvalnak is diktálta az itinert. A további versenyzők legyen szó pilótákról vagy navigátorokról mind ismert alakjai a tereprali sport nemzetközi és hazai világának. 

A program egy péntek délutáni rajtceremóniával kezdődik Veszprém belvárosában majd egy rövid balatoni bemutatkozó kitérő után a versenyzők teljesítenek is egy gyorsasági szakaszt. A versengés szombaton és vasárnap is folytatódik a Veszprém környéki lőtereken. Amint azt a tereprali versenyeken már megszokhattuk azoknak az útvonala titkos, nem lehet előre tréningezni az itinereket is csak a rajtceremónia alkalmával kapják meg a versenyzők. Ez a sportág sajnos nem a legnézőbarátabbak egyike de a rendezők így is kijelöltek két nézőpontot ahol meg lehet csodálni a mezőnyt.

A versenyről minden lényeges és fontos információ fent van a hivatalos honlapon a http://www.hungarianbaja.com/ címen.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.hungarianbaja.com/, internet    

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6810117118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása