Sami Pajari újra Rally1-es autóval versenyezhet
WRC

A fiatal, feltörekvő rallysztár, finn Sami Pajari újabb lehetőséget kap arra, hogy az FIA rally világbajnokság legmagasabb szintjén folytassa fejlődését, ugyanis a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team benevezte őt a következő futamokra, a Chile és Közép-Európa rallyra.

Pajari és navigátora, Enni Mälkönen pozitívan debütált a Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID-del  augusztus elején a Finn Rallyn, ahol első szakaszgyőzelmüket is megszerezték és az összetettben a kiváló negyedik helyen zárták a versenyt.

pajari_3.jpg

Ezt követően ismét a Toyota GR Yaris Rally2-es autójával folytatták sikeres WRC2-es bajnoki szezonjukat a múlt hétvégi görögországi Akropolisz rallyn ahol biztos vezetés mellett a szezon harmadik kategória győzelmét aratták az igen kemény körülmények között.

A legutóbbi lenyűgöző teljesítmények alapján a TGR-WRT úgy döntött, hogy lehetőséget ad Pajarinak, hogy újra próbára tegye tudását a rallysport legfelső kategóriájában, annak részeként, hogy a TGR-WRT-nek hite és elkötelezettsége van a fiatal tehetségek fejlesztése iránt van a világ különböző utjain.

A 22 éves versenyző bekerült a csapat négyautós névsorába a következő, szeptember 26-29-i chilei fordulóra, ahol Kalle Rovanperä, Elfyn Evans és Sébastien Ogier mellett lép pályára a dél-amerikai verseny változatos murvás szakaszain. Samai Pajari illetve a Toyota csapat ezzel egyúttal kiváltja, pihenni küldi Takamoto Katsutát.

01_5.jpg

Takamoto Katsuta a szezon két utolsó futamán, a Közép-Európa rallyn és hazai versenyén, a Japán Rallyn tér vissza a csapat versenyzőjeként. A Toyota csapat továbbra is teljes támogatást nyújt Katsutának, valamint navigátorának Aaron Johnstonnak és remélik, hogy ez a rövid szünet az intenzív és versengő szezonban lehetőséget ad számukra a sikeres újrakezdésre és visszatérésre.

Az október 17-20-i, Passau központú Közép-Európa rallyn a csapat felállása Elfyn Evansből, Sebastien Ogierből, Takamoto Katsutából és Sami Pajariból áll majd a Németország, Csehország és Ausztria technikás aszfalt útjain zajló futamon.

Sami Pajari Toyota GR YARIS Rally1 HYBRID-je túlnyomórészt ismét fehér színű lesz, ami kiemeli a TOYOTA GAZOO Racing, fiatal tehetségek fejlesztését és gondozását a TGR WRC Challenge Programon keresztül, amely 2015 óta támogatja a versenyzőket képességeik fejlesztésében és álmaik megvalósításában. Pajari, Közép-Európai rallyn való kiruccanását a WRC Promoterrel együttműködve szervezték meg, annak érdekében, hogy támogassák az alsóbb, támogató kategóriákból a tehetséges pilóták csúcskategóriába való belépését.

pajari_2jpg.jpg

Szöveg: Toyota Gazoo Racing és Tommy

Fotók: Toyota Gazoo Racing és www.wrc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5318489197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása