49 db Supercar a hétvégi Belga ralikrossz VB futamon!

Ma kezdődik az FIA ralikrossz világbajnoki sorozatának idei harmadik fordulója a belgiumi Mettet versenypályáján. Rekordszámú supercar nevezés érkezett a fordulóra, 49 darab 600 lóerős versenyautót lehet megcsodálni, ezek mindegyike kevesebb mint két másodperc alatt gyorsul 0-100 km/órás sebességre!

248c1431-8be1-4468-ac81-67d5b6b8080c.jpg

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen a hétvégén lesz az öt fordulós ralikrossz EB sorozat első futama is, így a supercarok egy része (23 db) abban a sorozatban fog szerepelni, de ott is a legújabb autók szerepelnek és a nagy mezőny miatt ott is klassz csatákra lehet számítani.

Olyan ismert neveket is láthatunk a hétvégi futamokon mint a korábbi rali VB menő belga Francois Duval vagy az egykori rali EB győztes, Dakar menő lengyel Krzysztof Holowczyc és honfitársa a szintén Dakar menő Martin Kaczmarski. De itt lesz a franciák 2016-os Andros Trophy bajnoka Jean-Baptiste Dubourg egy DA Racing által felkészített Citroen DS3-mal. 

Rajtuk kívül végre szurkolhatunk magyaroknak is, az EB mezőnyt fogja színesíteni Kiss Pál Tamás, Lukács "Csucsu" Kornél és Kárai Tamás is. 

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.fiaworldrallycross.com/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr628712978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása