Portugál versenyző is lesz a rallycross EB-n
Euro RX, Rallycross EB

A portugál André Sousa bejelentette, hogy 2024-ben részt vesz az FIA rallycross Európa bajnoki sorozatban, az Euro RX3-as kategóriában.

Pályafutását 2016-ban kezdte, és Sousa a hazája egyik vezető versenyzőjévé vált. Az előző szezonban kétszer diadalmaskodott a Portugál rallycross bajnokság Super1600-as kategóriában, de közben Montalegre-ben debütált a nemzetközi mezőnyben is az Euro RX3 bajnokság második fordulójában egy Volland Racing építésű Audi A1 volánja mögött, amelyet korábban honfitársa Nuno Araújo hajtott.

susa.jpg

Az esemény szerencsétlen rajtját követően – az első előfutamban a joker körön megforgott – a TSL Racing Team pilótája megdöbbent azon, hogy a második futamban a 18 fős mezőny közül a leggyorsabb időt érte el. Ezt követően, a harmadik futamban az ötödik leggyorsabb időt ért el így megszilárdította a helyét a másnapi induláshoz is.

A másnapi négyes futam elején történt hármas ütközésben azonban a pálya melletti korlátok közé szorult az Audija és abban olyan mértékű sérülések keletkeztek, hogy az elődöntők előtt már nem lehetet megjavítani így az a bizonyítási lehetőség korai véget ért.

Most azonban Sousa visszatér – és készen áll arra, hogy próbára tegye magát az egész EuroRX szezonban.

„Nagyon örülök, hogy meghoztam ezt a döntést” – lelkendezett a 40 éves versenyző. „Készen állok és motivált vagyok, hogy először teljes szezonban induljak az Európa bajnokságon. A cél az lesz, hogy fejlődjek, tapasztalatot szerezzek és megtanuljam a számomra új pályákat, miközben mindent megteszek a dobogós helyekért. De mindenekelőtt jól szeretném érezni magam ott és azzal, amit a legjobban szeretek!”

sousa.jpg

Az Euro RX3 bajnokság június 8-9-én a franciaországi Essay-ben indul, majd olyan helyszínek következnek ahol már a világbajnoki mezőny is részt vesz. Úgy, mint a svédországi Höljes (július 6-7.), a magyarországi Nyirád (július 27-28.), a belgiumi Mettet (augusztus 17-18.) és a portugáliai Montalegre (szeptember 7-8.), ahol az Európa bajnokság befejeződik.

Szöveg és fotók: https://www.fiaworldrallycross.com

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4718347801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása