Két fiatal versenyzővel indul a Zengő csapat a WTCC-n

ferenc_ficza_etcc_action_image.jpg

Amióta leadta az idei túraautó világbajnoki szezonra két autós nevezését a Zengő Motorsport azóta furdalta mindenki oldalát a kíváncsiság, hogy ki lesznek a versenyzők. A találgatások kedd reggel véget értek. Bejelentették, hogy két fiatal versenyző fog a Honda Civicek kormánya mögé ülni az április 1-én kezdődő 12 futamos túraautó világbajnokság szezonjában.

Egyikük a 19 éves ifj. Ficza Ferenc a másik vitéz pedig a 17 éves Nagy Dániel lesz. Ifj. Ficza Ferenc korábban szerepelt már az ETCC-ben ahonnan többen is feljutottak a WTCC-be míg Nagy Dánielnek szintén vannak túraautós tapasztalatai. 

ferenc_ficza_etcc_podium_image.jpg

Michelisz Norbert távozása után a Zengő Motorsport több lehetséges versenyzővel is egyezkedett közülük jó pár külföldivel is de a csapatvezetés igazából mindig is egy tehetséges hazai versenyzőt akart a kötelékeiben tudni, hogy pár éven belül ismét kineveljenek egy sikeres Magyar autóversenyző generációt. Erre most meg van a lehetőségük mert rögtön két új versenyző palántájuk is lett.

daniel_nagy.jpg

Hétvégén elkezdődik a 2016. évi WTCC szezon a franciaországi Paul Ricard pályán, remélhetőleg a csapat második autója is időben elkészül és odaér a versenyre. 

Szöveg: Tommy

Fotók: WTCC Press

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr428545320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

joska61 2016.03.31. 10:20:59

Nem tudom hogy állnak idén Zengőék a MOL-lal, de Daninak ha pályázna, egy Új Európa Alapítványos támogatás simán kijárna! bit.do/sporttehetseg

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása