Kiss Pál Tamás a Ralikrossz EB-n

kpt.JPG

A korábban a gyorsasági autósportban a GP3 szériában versenyző Kiss Pál Tamás 2016-ban a ralikrossz Európa bajnoki futamokon az Euro RX sorozatban fog versenyezni egy ex-Hansen féle Peugeot 208 Supercarral. 

Tamás első versenye a nemzetközi ralikrossz szakágban a tavalyi olasz WRX futam volt ahol a döntőben az első sorba kvalifikálta magát de műszaki okok miatt fel kellette adnia a küzdelmet. Olaszországban még a Hansen csapat színeiben állt rajthoz de az idén a Speed Box Racingnél folytatja a küzdelmeket. 

Tamás elmondta, hogy nagyon izgatott a szezonkezdet előtt és nagyon örül neki, hogy sikerült összerakniuk egy komplett EB szezont. Nem titkolt terve, hogy több dobogós helyezést érjen el az EB-n illetve e mellett a Magyar ralikrossz bajnokságot is meg akarja nyerni. Egy ütőképes versenyautóval akartak rajthoz állni ezért vették fel a kapcsolatot a Hansen csapattal. Már egy teljes éve kereste a lehetőséget egy nemzetközi autóverseny sorozatban való részvételre és úgy érzi a ralikrosszban megfelelő fejlődési potenciál van, jókor szállt be a sorozatba. A sorozat nagyon izgalmas a versenyzőknek, a nézőknek és a támogatóknak is illetve ideálisan közvetíthető sportág a televízió társaságok részére is. Úgy érzi sokáig fog itt versenyezni.

A Team Peugeot-Hansen vezetője Kenneth Hansen elmondta, hogy továbbra is tanácsot és támogatást adnak Kiss Pál Tamás részére. Tisztában van Tamás képességeivel, tudja, hogy egy gyors versenyző aki sikeres lesz a Peugeot 208 WRX-szel.

Kiss Pál Tamás nem egyedüli magyar lesz a ralikrossz Európa bajnokságban mert a korábban a rali VB-n szereplő Lukács "Csucsu" Kornél korábban már bejelentette, hogy ő is itt fog versenyezni.

Tegnap jelentették be azt is, hogy a veterán lengyel rali legenda Krzysztof Holowczyc és a fiatal Martin Kaczmarski is a ralikrossz EB-n indulnak a 2016-os szezonban.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/ 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr318403882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása