28. Techno Classica Essen - előzetes

tce_logo_uk.jpg

Bő három és fél hónap múlva nyitja kapuit a 28. Techno Classica kiállítás a németországi Essen városban.

Amit erről a kiállításról tudni kell, 

- a világ legnagyobb veterán, oldtimer illetve klasszikus autók vására, legalább 25 hivatalos gyári kiállító standdal a világ különböző pontjairól 

- a helyi és nemzetközi autógyűjtők legnagyobb kiállítása, több mint 2500 autógyűjtő kincseit lehet majd megtekinteni 

- a 2016-os rendezvény specifikus kiállítási témája a Mille Miglia 1955 lesz

- mind a húsz kiállítási csarnok és szabad terület már betelt

Az első kiállítást 1989-ben rendezték amely már a világ egyik legnagyobb presztízsű szakkiállítása lett a régi autóknak, motoroknak, restaurátoroknak, gyűjtőknek, autógyárak múzeumainak, a motorsportnak, alkatrészgyártóknak és márkakluboknak.

Több mint 25 német és nemzetközi autógyárnak lesz saját kiállítási standja melyeken a saját történelmük fog megelevenedni. Több mint 220 klub és közösség lesz jelen, hogy mindenki akinek bármilyen oldtimer vagy youngtimer járgánya van megtalálhassa a neki szóló ajánlatot. 

rueckblick_019.jpg

Rajtuk kívül megannyi alkatrészgyártó, kereskedő, restaurátor, szakmai folyóirat illetve könyv kiadó, művészek és művészeti alkotások kereskedői.

Köszönhetően a rengeteg látnivalónak az idei évben több mint 190.000 látogatót regisztráltak a világ minden tájáról, a tengeren túlról és Kínából is.

A kiállítás központjában a 6.csarnokban a modern autósport kezdetének állítanak emléket, ennek témája az 1955-ös Mille Miglia, ami a világ legnehezebb utcai autóversenye volt a II. világháború után. Itt lesznek a témához kapcsolódó lenyűgöző, ritka és látványos versenyautók. Többek között Juan Manuel Fangio Mercedes-Benz 300 SLR-je vagy egy Ferrari 750 Monza, egy Porsche 550 Spyder illetve egy Maserati A6 GCS.  

rueckblick_007.jpg

A kiállítás öt napja alatt rengeteg egyéb ismert emberrel lehet összefutni mind a TV világából mind a versenysport múltjából és jelenéből. 

Egyszóval 2016. április 06-10 között az Esseni Techno Classicán mindent de tényleg mindent meg lehet nézni ami az old vagy youngtimerezéssel kapcsolatos. 

rueckblick_003.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: www.siha.de 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr428201750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása