Húsz éve lett rali világbajnok Colin McRae

mcrae_15.jpg

A mai napon van húsz éve, hogy Colin McRae lett a rali világbajnok. Egyébként is nagyszerű teljesítménye mellett meg kell jegyezni, hogy addig ő volt a legfiatalabb aki ralivilágbajnokká vált és az első az Egyesült Királyságból.

mcrae_1.jpg

Ugyan McRae neve összeforrt a Subaru márkával, pályafutása során sokféle autóval versenyzett. A kezdeti időkben Vauxhal Novával, Talbot Sunbeam-mel vagy Ford Sierrával. 1991-ben szerződött el a Subaruhoz ahol 1998 végéig versenyzett és ahol 1995-ben megnyerte egyetlen rali világbajnoki címét. 

mcrae_11.jpg

Miután eljött a Subarutól 1999 és 2002 között a Fordnál hajtotta a Focus WRC-t. 2002 év végén nem hosszabbították meg a szerződését így elment az akkor fellendülő ágban lévő Citroenhez, ahol a Xsara WRC-vel próbált szerencsét. Az év végén itt sem hosszabbították meg a szerződését így McRae csapat nélkül maradt. 

mcrae_13.jpg

A következő években kipróbálta magát a Dakar ralin és különféle pálya autó versenyeken. Dolgozott azon, hogy 2008-ban visszatérjen a rali VB-re, erre a Subarunál lett volna esélye. Sajnos ez már nem valósulhatott meg mert 2007 szeptember 15-én helikopter balesetben életét vesztette.

mcrae_16.jpg

Pályafutása során Colin 25 világbajnoki futamgyőzelmet szerzett, kilencszer végzett a második helyen és nyolcszor állhatott fel a dobogó legalsó fokára.

Első VB futamán 1987-ben állt rajthoz és 2006-ban volt az utolsó. Hallatlanul népszerű figurája volt a ralisportnak, szörnyű gyorsan és látványosan ment bármely talajtípuson. Nevével fémjelezve jelent meg az egyik legnépszerűbb számítógépes videójáték a Colin McRae Rally.

mcrae_18.jpg

mcrae_19.jpg

mcrae_21.jpg

mcrae_22.jpg

mcrae_25.jpg

mcrae_26.jpg

mcrae_28.jpg

mcrae_30.jpg

mcrae_4.jpg

mcrae_6.jpg

mcrae_7.jpg

mcrae_8.jpg

mcrae_9.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Internet, Prodrive 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr158098092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása