Három éves szerződést írt alá a Hyundai Motorsport és Hayden Paddon

fb_img_1445282885314.jpg

A mai napon egy újabb három évre szóló szerződést írt alá a Hyundai Motorsport rali alakulat és a népszerű új-zélandi Hayden Paddon. Ennek értelmében Paddon 2018 végéig a Hyundainál fog maradni.  

Csapattársai, Thierry Neuville és Dani Sordó mellett, navigátorával a szintén új-zélandi John Kennard-dal 2016-ban a Monte Carlo ralival kezdve a szezon összes futamán rajthoz fognak állni.  

Paddon egy tehetséges ifjú versenyzőként csatlakozott a csapathoz még 2014-ben. Akkor hat rali VB futamon állt rajthoz, a bemutatkozó futama Szardínián volt, az idei évben pedig már tizenkét versenyen mérethette meg magát. Azóta már vezetett is ralit és az idén Szardínián fel is állhatott a dobogóra, mindössze tizenkét hónappal a debütáló versenye után. 

Paddon többször bebizonyította már szakmai hozzáértését és elkötelezettségét a rali VB iránt és egy megbízható versenyzőként ismerték őt meg. Lenyűgöző ahogy versenyről versenyre meg tudja mutatni progresszivitását és stabilitását a futamok alatt. Ebben a szezonban ötször végzett az első öt között ami egy remek teljesítmény.  

fb_img_1445282882788.jpg

A csapatfőnök Michel Nandan elmondta, hogy nagyon örül az újabb három éves együttműködésnek Hayden Paddonnal és örül neki, hogy az összes futamon rajthoz állhatnak. Az elmúlt évben csatlakozott a Hyundaihoz és bebizonyította, hogy érdemes volt őt leszerződtetni. Hayden személyében egy következetes, gyors és fejlődőképes embert ismert meg akit érdemes volt támogatni. Nandan kíváncsian várja már a jövő évet, hogy láthassa mire lesz képes az ifjú tehetség.

Hayden Paddon elmondta, nagyon izgatott, hogy további három évre leszerződött vele a Hyundai Motorsport. Az elmúlt két évben egy csodálatos utazásban volt része és rengeteget fejlődött. A csapat rengeteget segített nekik a fejlődésben és nincs kétsége afelől, hogy hamarosan megszerezze első rali VB futamgyőzelmét. Ő is és a csapat is azon dolgozik, hogy megnyerjék a rali világbajnokságot de ehhez először egy futamgyőzelmet kell szereznie. Ez most a legfontosabb célkitűzés, ezért fog hajtani 2016-ban. 

hyundai-i20-wrc-20.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr677991495

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása