Elindult a nevezés a 13. Rallylegendre

delta-s4.jpg

Július 13-án hétfőn elindult az idei, sorban már a 13. Rallylegendre a nevezés. Ez a nemzetközivé lett esemény október 7-11. között kerül megrendezésre a San Marinói köztársaságban. A nevezési zárlat szeptember 14-e hétfő.

A rallyn a sport legendás autói állnak rajtvonalhoz, jó néhányuk fedélzetén az egykori nagy bajnokokkal. A múlt évben például a Historic kategóriát a Markku Alén - Ilkka Kivimaki kettős nyerte Lancia 037-tel, a WRC - KitCar kategóriát pedig az 1994-es rally világbajnok, sokszoros gyári pilóta Didier Auriol-Thiery Barjou páros húzta be.

A Rallylegend lehetőséget ad mindenki számára, hogy versenykörülmények között nézhesse meg a rallysport csúcsgépeit és azok nagynevű pilótáival is találkozási lehetőséget biztosít. Egy iszonyatosan jó hangulatú négy napban lehet része annak aki veszi a fáradságot és ellátogat San Marinóba. A versenyközpont szokás szerint a Multieventi Sport Domus lesz ahol a jelentősebb csapatok szervizbázisa, a bazár árusok és a büfék találhatóak. 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a csütörtöki napon a pályabejárások és a gépátvételek zajlanak. A gépátvétel a fentebb már leírt versenyközpontban van és mindenképpen érdemes ide ellátogatni mert nagyon tömény rally élményben lehet része mindenkinek!

Péntek reggel 9.00-tól shakedown lesz, délután a versenyközpontban kiállítják az összes versenyautót melyeket testközelből lehet megcsodálni. Este 20.00-tól kezdődik az igazi verseny ami csúnyán bele szokott húzódni az éjszakába.

Ezután nagy könnyebbség, hogy szombaton csak 13.30-kor veszi kezdetét a versengés így van idő kipihenni az első esti versenynézés fáradalmait. Ezen a napon 19.00 körül várják az első autót a célba, ezután a versenyzőknek tartanak díszvacsorát.

A befejező vasárnapi szakaszok 10.00-kor kezdődnek és várhatóan 14.00-kor érnek véget. Este a díjkiosztó ceremóniával zárul a 13. Rallylegend. 

Az idei verseny főtémái a Lancia Delta S4 versenyautó és az 1985-ben a Korzikai rally VB-n halálos balesetet szenvedő Attilio Bettega lesznek.

Szöveg: Tommy

Fotó: Rallyelegend Official

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr187650904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wozizi 2015.08.26. 20:23:06

Idén megyünk először legendre. Ha van bővebb infó a jó tempós kanyarokról egyéb okoságokról san marinóval kapcsolatba ... várom

Zahó

proflex 2015.08.27. 20:57:18

Küldök majd infókat e-mailben.

wozizi 2015.09.09. 18:29:29

Továbbra is várok használható ne általános infókat a Legendről

Zahó

laczházi 2015.09.10. 23:12:59

Üdv! Én is most megyek először,jó lenne pár tipp. hová érdemes menni,közlekedés,parkolás mennyire nehéz?

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása