Dani Sordo két évre a Hyundai Shell World Rally Team pilótája lett!

A Hyundai Motorsport GmbH a mai napon bejelentette, hogy két évre azaz a 2015-ös és a 2016-os szezonokra leszerződtette a spanyol Dani Sordot. A spanyol versenyző a 2015-ös szezonban a belga Thierry Neuville-el alkot majd egy hatékony csapatot és vállvetve fognak harcolni a világbajnoki pontokért segítve a csapatot a 2015-ös és az utána következő évben is.

Dani-Sordo-Portrait.jpg

Sordo intenzíven részt vett a Hyundai Motorsport 2014-es bemutatkozó, tanuló évében, több futamon ő volt a kettes számú pilóta az állandó ember Thierry Neuville mellett. Emlékezetes második helyezést ért el a Német ralin ahol csapattársa Neuville megnyerte a futamot és így megszerezték az első két helyet, egyben a Hyundai WRC első világbajnoki futamgyőzelmét is.  

Szerződtetésével kapcsolatban Dani Sordo elmondta: " El vagyok ragadtatva, hogy folytathatom a partneri munkát a Hyundai Motorsporttal és tovább dolgozhatok velük egy ilyen sikeres bemutatkozó év után. Megmutattuk, hogy ütőképes az autó és a csapat is és sosem fogjuk elfelejteni a Német ralin aratott kettős győzelmünket ami egy igazán különleges pillanat volt. A csapat nagyon lelkes, tele van szenvedélyes emberekkel és mindannyian várjuk, hogy tovább tanulhassunk a rali világában."

Dani-Sordo-Action.jpg

Michel Nandan csapatvezető elmondta: "Ebben az évben Dani megmutatta elszántságát és következetesen versenyzett a különféle talajú futamokon. Gyors volt mindenféle körülmények között, nem félt a kihívásoktól, ő egy értékes csapatjátékos.Örömünkre szolgál, hogy továbbra is együttműködhetünk vele a következő két évben. A 2015-ös szezonban legkevesebb tíz futamon fog rajthoz állni Neuville mellett mielőtt 2016-ban elkezdi a teljes szezonját. Neuville-el és Sordoval egy nagyon erős csapatunk lesz a következő évben akik együtt képesek az olyan kiváló eredményekre is mint a 2014-es Német ralin aratott kettős győzelem. Reméljük, hogy ez a kezdete annak, hogy a jövőben is hasonlóan sikeres futamokat ünnepeljünk."

 

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Shell World Rally Team

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr206862705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása