WRC Rally RACC Catalunya, Rally de Espana 2014 - előzetes

A Hyundai Shell World Rally Team felkészülten várja a 2014-es WRC szezon október 23-26. között rendezendő tizenkettedik futamát ami egyben a szezon egyetlen vegyes talajú versenye.

A futamon ismét három autó áll rajthoz, a 7-es rajtszámúban a Thierry Neuville - Nicolas Gilsoul páros, a 8-as rajtszámúban a helyi hős Dani Sordo - Marc Marti páros, a 20-as rajtszámúban pedig visszatér az új-zélandi Hayden Paddon - John Kennard kettős. 

Sordo.jpg

A csapat mindhárom párosa részt vett egy teszten ahol mindkét felületen (murva, aszfalt) kipróbálták az autókat.

Neuville.jpg

A verseny pénteki napján murvás felületű utakon zajlik majd a bajvívás míg szombaton és vasárnap már aszfalton. Ez komoly kihívás elé állítja az egész csapatot, szerelőket és mérnököket egyaránt ugyanis a péntek esti nagy szervizben 75 perc alatt át kell építeni az autókat murváról aszfalt specifikációra. Ez idő alatt meg kell csinálni az egyébként is szokásos napi "revízíót" és ki kell cserélni az erőátvitelt, futóműveket és a fékeket is.

Paddon.jpg

A versenyközpont és a szervízpark Port Aventurában lesz kialakítva, a verseny csütörtökön Barcelonában kezdődik egy szuperspeciállal.

 

A Hyundaihoz hasonlóan, lelkesen várja a Spanyol WRC futamot a változatlan csapatfelállású  M-Sport World Rally Team is. 

click_1.jpg

A verseny előtt ők is át estek egy alapos Spanyolországi teszten. Készülnek ők is a péntek esti nagy szervízre ahol a szokásos protokollon felül át kell "építeni" az autókat murváról aszfaltra, azaz ki kell cserélni a fékeket, futóműveket, váltót, kormányművet és a hátsó differenciálművet. 

click2.jpg

Emlékeztetőül a versenyzőik a finn Mikko Hirvonen - Jarmo Lehtinen páros és az angol Elfyn Evans - Daniel Barritt kettős.

 

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Shell World Rally Team, M-Sport World Rally Team

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr526803753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása