Most hétvégén lesz a Székesfehérvár rally
ORB1, ORB2, ORB3, Historic, MNASZ

E hétvégén a Székesfehérvár rallyval folytatódik a Humda Országos rally bajnokság, mely verseny egy aszfaltos futam lesz és az összes bajnoki értékelésbe beleszámít. Ennek megfelelően rajthoz áll az ORB/ORC, a Historic, az ORB2 és az ORB3 is.

Az ORB/ORC mezőny szombaton 13:24-kor kezd, az Oroszlány gyorsasági vár rájuk a maga 17.3 km hosszával melyet háromszor kell teljesíteniük valamint ezek után még egy Székesfehérvár belvárosában rendezendő szuperspeciál egészíti ki a programot, utóbbin viszont nem mérik az időt, az csak a nézőknek szól. Reggel, napközben és este is lesz szerviz lehetőség, a napi gyorsaságik össztávja 53.5 km körül alakul majd.

Az ORB/ORC mezőny vasárnap 9:00-kor kezd. Ezen a napon három gyorsasági szakasz vár rájuk. A Pusztavám 7.6 km hosszban háromszor, a Kőhányás 12.7 km hosszban szintén háromszor, itt az utolsó lesz a power stage. Valamint a Bakonycsernye 9.6 km hosszban, ezt kétszer kell teljesíteniük. Reggel, napközben és kora délután lesz szervizlehetőség, a napi gyorsaságik össztávja 80 km körül alakul, a két nap alatt 133 km körül van a tervezett gyorsaságik hossza.

butor_5.jpg

Az ORB2 (10:58 kezd) és a Historic (10:18 kezd) mezőny csak vasárnap versenyzik majd és ugyanazt kell teljesíteniük, mint az ORB-nek. Azaz, a 7.6 km-es Pusztavámot háromszor, a 12.7 km-es Kőhányást szintén háromszor, itt is az utolsó lesz a power stage. Valamint a Bakonycsernyét 9.6 km hosszban, ezt kétszer kell teljesíteniük. A Historicnak nincs külön pontokért zajló power stage szakasz, míg az ORB2-nek van, de ez a gyoraságik számát, távolságát nem befolyásolja. Reggel, napközben és délután lesz szervizlehetőség, a gyorsaságik össztávja 80 km körül alakul.

Az ORB3 is csak vasárnap versenyzik, ők 11:38-kor kezdenek, ugyanazokon az utakon, mint a fentebb már leírt egyéb kategóriák csak nekik kevesebbszer kell ezeket teljesíteniük. Ezek szerint a 7.6 km-es Pusztavámot kétszer, a 12.7 km-es Kőhányást szintén kétszer valamint a Bakonycsernyét 9.6 km hosszban, ezt is kétszer kell teljesíteniük és itt a második alkalom lesz a power stage.

Az ORB/ORC mezőnyben 37 nevezés érkezett, a Historicban 14 páros, az ORB2-ben 24 páros, míg az ORB3-ban 30 versenyzőpáros adta le a nevezését. Mivel mindegyik bajnoki mezőny rajthoz áll igen csak színes lesz az autó felhozatal. A régi Ford Escorttól az új Ford Fiestáig, a Lada VFTS-től a Rally4-es autókig, de Bútor Róbert révén lesz még egy Citroen C3 WRC is.

tabla.jpg

Ne feledjétek, a rallysport veszélyes, első a biztonság, https://larocosport.hu/a-biztonsag-az-elso-.

A gyorsasági szakaszok térképeit itt találjátok: https://larocosport.hu/terkepek-1 

A nevezési listák itt vannak: https://larocosport.hu/szekesfehervar-rallye-2024-nevezesi-lista

Egyéb információkat a hivatalos weboldalon https://larocosport.hu/ lehet (majd) találni illetve itt is, https://rallylive.hu/szekesfehervar-rallye-2024.

Az előrejelzések szerint cefet meleg lesz a hétvégén, de aki tud, menjen rallyt nézni, jó móka az még a melegben is.

Szöveg: Tommy

Fotók: MGR Images - https://larocosport.hu/     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4718442621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása