87 autó a WRC Szardínia rally nevezési listáján
WRC, WRC2, WRC3

Kedd este megjelent a május végi, murvás Szardíniai rally világbajnoki futam nevezési listája melyen 87 autó szerepel.

sardegna.jpeg

E szerint rajthoz áll 8 db Rally1-es autó ami három Toyotát (Evans, Ogier és Katsuta), három Hyundait (Neuville, Tanak és Sordo) valamint két Fordot (Fourmaux és Munster) jelent.  

A legnépesebb géposztály, mondhatni szokás szerint az RC2 ahol a Rally2-es autók indulnak. Ők jellemzően a WRC2, a WRC2 Challenger vagy a WRC Masters bajnokságban vannak nevezve. Itt elég kemény mezőny fog egymásnak feszülni, olyan pilóták mint Rossel, Solberg, Gryazin, Ciamin, Pajari, Korhonen, Lindholm, Kajetanowicz. Loubet, Suninen vagy Prokop és a többiek között dől majd el ki a jobb. Az autók között lesz Ford Fiesta, Skoda Fabia RS, Toyota Yaris, Citroen C3, Hyundai i20 és még egy Peugeot 208 is.

A következő géposztály az RC3-as, itt 27 páros nevezett be a rallyra. Még itt is négykerékmeghajtású, turbófeltöltéses motorral szerelt autókkal indulnak, ők a Junior WRC-be vagy a WRC3 bajnokságba tudnak nevezni a Rally3-as gépeikkel. Itt csupán két autótípust találhatunk, a Ford Fiestát vagy a Renault Cliot.

Maradt még öt Rally4-es Peugeot 208 és kettő Rally5-ös Renault Clio, mondhatni, hogy ők csak kedvtelésből vagy kalandvágyból indulnak, ugyanis az ő géposztályaikat nem értékelik a rally világbajnokságon.

rally_tabla.JPG

Szöveg: Tommy

Fotó: www.wrc.com, https://rallyitaliasardegna.com/

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2918399269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása