Elkezdődött a jegyértékesítés a Rally Hungary-re!
ERC, ORB

A rali Európa-bajnokság mezőnye murvás versennyel kezdi a szezont Veszprém környékén április 12-14-én – a verseny promótere a Széchenyi Egyetem Csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. Az új helyszínen tartandó Rally Hungary-re Európa legjobbjai kíváncsiak, a magyar párosok pedig a szokásos elszántsággal készülnek, és mostantól készülhetnek a szurkolók is, hiszen ma elkezdődött a jegyértékesítés az elővételes jegyekkel.

A Rally Hungary volt már idényzáró futam az ERC-naptárban, most pedig a szezon első versenye lesz – ráadásul új helyszínen, Veszprém környékén. Befejező futamnak lenni azért volt jó, mert megesett, hogy nálunk avattak Európa-bajnokot, nyitófutamnak lenni pedig azért jó, mert mindig az első versenyen a legnépesebb a mezőny, hiszen ilyenkor még mindenki hisz abban, hogy a végén övé lehet a győztesnek járó trófea, ezért nem akar kihagyni egy versenyt sem.

A hírek szerint itt lesz az ERC-mezőny krémje, a címvédő Hayden Paddon, a Rally Hungary-t tavaly megnyerő Mads Østberg, vagy éppen a franciák feltörekvő tehetsége, Mathieu Franceschi – hogy csak néhányat említsünk a nagy nevek közül.

A versenyre elkezdődött a jegyértékesítés, a kedvezményes árú elővételes jegyek március 18-áig vásárolhatók meg: az all-in bérlet 11 ezer forintért, a rally pass 7000 forintért, a szuperspeciálisra szóló belépő pedig 6000 forintért. A rally pass junior 12 éves korig ingyenes.

Jegyek a www.motorsportmania.shop oldalon vásárolhatók!

Közben bemutatták a Rally Hungary hivatalos plakátját is, amelyen az ERC-mezőny állandó magyar tagja, Csomós Mixi mellett még két másik nagyszerű magyar pilóta, Bútor Róbert és Ranga Péter szerepel. Őket kérdeztük arról, hogy várják a versenyt.

keyvisual_vegleges_copy.jpg

Bútor Róbert: „Számomra a veszprémi verseny mindig is a legkedvesebb és legkomolyabb volt a magyar futamok közül, és most eljött a pillanat, hogy az Európa-bajnoki sorozat része lett. Ez emeli a fényét és a tekintélyét. A pályák eddig is világbajnoki szintűek voltak, amit most a nemzetközi mezőny is megtapasztalhat. Persze, ehhez arra is szükség lesz, hogy az időjárás a kegyeibe fogadjon minket, mert a veszprémi futam száraz pályákon az igazi, akkor nyújtja a legfantasztikusabb élményt a versenyzőknek. A nézők számára pedig azért lesz különleges ez a viadal, mert bár Nyíregyházán, aszfalton is remekelt az ERC-mezőny, de murván szerintem még látványosabb küzdelmet láthatunk. Ami engem illet, azért döntöttem úgy, hogy Rally2-es autóval állunk rajthoz a versenyen, mert ezek a kedvenc pályáim, amelyeken harcolni szeretnék a minél jobb eredményért. Nem tudom, hogy pontosan mire lehetünk jók az ERC/ORB-mezőnyben, de nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mennyit öregedtünk, mennyit csökkent a sebességünk! Egy azonban biztos, mindent megteszünk, hogy magunkhoz képest jó eredményt érjünk el! Könnyed, felszabadult örömautózásra készülünk.”

butorrobert_0221.jpg

Csomós Mixi: „Az, hogy a rali Európa-bajnokság velünk kezdődik, sokkal nagyobb érdeklődést generál majd, mint az idényzáró futam, hiszen addigra már több kategóriában eldől a bajnokság. Biztos, hogy több versenyző áll majd rajthoz a Rally Hungary-n, és ez remélhetőleg több nézőt is vonz a pályák szélére – illetve itt kell megemlíteni, hogy murván látni az ERC-mezőnyt hatalmas élményt jelent. A veszprémi verseny nekem alapvetően nem annyira hazai pálya, mint a zempléni volt, mert összesen kétszer-háromszor indultam rajta, úgyhogy számomra is lesznek új részek, de ettől csak még jobban várom. Ez most az az időszak, amikor csak fizikailag és mentálisan tudunk készülni, de március közepétől elkezdjük majd a teszteket: lehetőleg két-három naposakat, hogy áprilisra tényleg készen álljunk. A szezonunk nyilván az anyagiaktól is függ, de a terv, hogy az Európa-bajnokság mellett rajthoz álljunk néhány országos bajnoki futamon és egy-két egyéb külföldi futamon. Tíz-tizenkét versenyt tervezünk az idénre, ami elsőre talán soknak tűnik, de megpróbáljuk. Egyértelmű viszont, hogy az Európa-bajnokság a prioritás. Azt szeretnénk hazai pályán jól kezdeni, mert az megadná az alaphangot az egész évnek.”

csomosmixi_0221.jpg

Ranga Péter: „Iszonyatosan nagy dolog, hogy az Európa-bajnoki mezőny már évek óta Magyarországon versenyez – ez lesz az ötödik alkalom – nagyon kell értékelni. Most ráadásul murván mérethetjük meg magunkat a kontinens legjobbjaival, ami nagyon látványosnak ígérkezik, ezért is bízom benne, hogy sokan lesznek a pályák szélén, mert ez nagyon motiváló minden versenyző számára. Régóta a levegőben volt, hogy a veszprémi futam valamelyik nagy nemzetközi sorozat része legyen, biztos vagyok benne, hogy az Európa-bajnoki mezőny sztárjai is szeretik majd, arról nem beszélve, hogy a balatoni régió turisztikai szempontból is nagyon vonzó. Mi is nagyon készülünk, a kocsi teljes revízión esik át, új dekort is kap, a felállás azonban változatlan. Háromszor nyertünk ezeken a pályákon, most is az a cél, hogy a magyar értékelésben a legjobbak között legyünk. Hogy mi a titka itt a jó szereplésnek? Nem is tudom. Ami engem illet, mindig is jobban szerettem a murvás versenyeket, jobban fekszenek a stílusomnak, mint az aszfaltos futamok, remélem, ez a tendencia folytatódik az idén is.”

rangapeter_0221.jpg

Rally Hungary jegyértékesítés: www.motorsportmania.shop

Szöveg: Rally Hungary

Fotók: Rally Hungary / MGR Images

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr818336011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása