Amerikai WRC rally versenyért küzdenek a szervezők
WRC

Több éve téma, hogy három évtizedes szünet után az FIA rally világbajnokság, a WRC sorozat visszatérhessen az Egyesült Államokba. Utoljára 1988-ban, az Olympus rally alkalmából látogatott a rally világbajnokság az USÁba.

A 2024. júniusban megrendezésre kerülő Tennesse Rally egyfajta teszt verseny lesz annak érdekében, hogy egy lépéssel még közelebb kerüljön egy USAbéli rally világbajnoki futam.

subaru2.jpg

A júniusi Chattanooga-i központú rally viszont nem lesz része Amerika elsőszámú sorozatának az American Rally Association által szervezett bajnokságnak. A jövőben az ARA bevonása létfontosságú lesz az eseménynek ahhoz, hogy az amerikai rally közönsége megismerhesse ezt a futamot, de a Tennessee Rally szervezőinek legfőbb célja, hogy WRC futammá váljon, és ezzel visszatérjen a világbajnoki sorozat az USÁba. A tavalyi első bemutató teszt eseményt követően, amelyen a WRC illetékesei is részt vettek, idén júniusban további betekintést kívánnak nyújtani a jövőbeli amerikai rally világbajnoki futam lebonyolításába.

Ahogy a DirtFish oldal korábban értesült, a cél az, hogy 2026. márciusában visszatérjen a WRC sorozat Amerikába. 

A Polk megyében idén júniusban megrendezésre kerülő teszt versenynek 118 versenymérföld (majd 190 km) lesz az össztávja, ezt nyolc gyorsasági szakaszra osztják majd el, amelyek közül kettő aszfaltos lesz és a belvárosban kerül kialakításra egyfajta nézőcsalogatóként.

chatta.JPG

Az ARA versenyigazgatója, Preston Osborn így nyilatkozott: „Örülünk, hogy ez az új verseny szervezőcsapat csatlakozik a sorozatunkhoz, és visszahozhatunk néhány klasszikus rallye szakaszt. A jövőt tekintve izgatottan várjuk, hogy a Tennessee Rally USA szervezőivel partnerségre léphessünk a sportág fejlesztése érdekében ebben a régióban.”

A Chattanoogában 20 év kihagyás után elsőként megrendezett rally bejelentésekor a szervezők közleménye így szólt: „A rendkívül technikás, de inkább alacsonyabb sebességű murvás szakaszok képezik ennek az eseménynek a lényegét, 8 és 12 mérföld (kb. 12.8 km és 19 km) közötti szakaszhosszal. A helyenként sűrű erdős utakon folyó és rengeteg kanyarral rendelkező gyorsaságik alapos kihívás elé állítják a vezetőket és a navigátorokat. Lesz jól felszerelt szurkolói zónánk, több színpadunk ahol nézőcsalogató programokat biztosítanak majd a közönségnek. A látogatók ízelítőt kaphatnak majd az USA déli, és különösen Tennesse kultúrájából, az ételekből, a barátságos helyiekből és a klassz zenék gazdag keverékéből. A szerviz, a versenyközpont és a rajongói zóna a Chattanooga belvárosában található Tennesse Akvárium mellett lesz. A rally formátuma magában foglal majd egy péntek esti látvány gyorsaságit Chattanoogában, szombaton egész nap az erdei murvás gyorsaságikat mely egy öt mérföldes (8 km) murvás látvány szakasszal zárul. Vasárnap pedig egy fél napos programmal zárul a rally, itt szintén a murvás erdei gyorsaságik kapnak szerepet.”

subaru.jpg

A rally 2024. június 14-16. között kerül megrendezésre.

Szöveg: Tommy és Dirtfish

Fotók: Dirtfish és Subaru Motorsports USA

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4218320837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása