Gus Greensmith marad a Skodánál, a WRC2-ben
WRC, WRC2

A brit Gus Greensmith megerősítette, hogy a 2024-es szezonban is a német Toksport Škoda csapatánál marad.

Voltak találgatások, hogy az angol pilóta visszatérhet az M-Sport Fordhoz, ahol 2022-ig bezárólag három évet a rallysport legmagasabb szintjén, WRC,- majd Rally1-es autóval versenyzett. Az élvonalbeli visszatérés azonban függőben van, és Greensmith reméli, hogy befejezheti a WRC2-es munkáját, amelyet az előző szezonban kezdett.

Tavaly a Skoda Fabia RS Rally2-vel megnyert két futamot és az év végi összesítésben a második helyen végzett. Ezután egyértelműek Greensmith 2024-es céljai a cseh gyártóval.

„Fantasztikus, hogy 2024-ben is a Škodával tudok versenyezni” – mondta. „Nagy sikereket értünk el együtt 2023-ban és mindkettőnk közös ambíciója, hogy a tavalyi második hely helyett idén már a WRC2-es rally világbajnoksági címért harcoljunk. Ez a cél, és Toksport által a remekül vezetett csapat és verseny szisztéma miatt nagyon várom, hogy folytassam a munkámat a Škoda Motorsportnál.”

gg_1.jpg

Greensmith egyúttal megerősítette, hogy a 2024-es programjában nem szerepel a szezonnyitó Monte-Carlo rally így nem vesz részt a januári versenyen. Csak azokon a rallyvilágbajnoki – WRC – futamokon fog indulni ahol pontot remél szerezni. (A WRC2-ben bármelyik rallyvilágbajnoki futamon lehet indulni, de ahol pontot is akar szerezni valaki akkor azt a verseny előtt jeleznie kell. Hét futamon kötelező pontszerzőként nevezni és a hat legjobb helyezést értékelik a bajnokságban. Így ha valakinek sok pénze van, gyakorlásképp, tesztjelleggel elindulhat minden futamon, de abból hét versenyen neveznie kell a pontszerzésért). Tehát 2024-ben Greensmith egyelőre nem tervez olyan rallyvilágbajnoki futamokon indulni, ahol nem nevezi magát a WRC2-ben pontszerzőnek. A bajnokságra való felkészülés jegyében ugyanakkor nemzeti bajnoki futamokon felbukkanhat Gus Greensmith.

ggs.jpg

Az idei WRC2-es bajnokság mezőnye kezd körvonalazódni. Greensmith-hez hasonlóan Oliver Solberg is Škoda pilóta marad. A fiatal finn, Sam Pajari és a spanyol Jan Solans pedig megerősítette, hogy 1-1 Toyota GR Yaris Rally2-vel indulnak a WRC2-es bajnokságban. Előbbi autóját a finn Printsport Racing üzemelteti, míg utóbbiét a spanyol Teo Martin Motorsport biztosítja.

Szöveg: www.dirtfish.com, Tommy

Fotók: Gus Greensmith

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9018296123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása