Megvannak az M-Sport Ford rallyversenyzői
WRC

Miután a Toyota Gazoo Racing WRT és a Hyundai Motorsport korábban már ismertette a 2024-es rallyvilágbajnoki sorozatban, a WRC-ben résztvevő versenyzőinek névsorát a mai napon az M-Sport Ford WRT is nyilvánosságra hozta a rally1-es Ford Pumákat vezető versenyzőit.

Ők pedig az Adrien Fourmaux – Alex Coria és a Grégoire Munster – Louis Louka kettősök lesznek.

4_maux-munster.jpg

Fourmaux 2022-ben próbálkozott már a Ford Pumával, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Ő az idén a WRC2-ben kapott lehetőséget ahol egész szépen teljesített a Ford Fiesta Rally2-vel. Emellett megnyerte a Brit rallybajnokságot, majd az évadzáró Japán rallyn visszaülhetett a Ford Pumába, de a pénteki ordenáré felhőszakadásban lecsúszott az útról és kiesett a versenyből.

Munster 2023 őszéig maximum egy Rally2-es autóig jutott, majd a görög/belga Jourdan Serderidis vette pártfogásába és a saját Ford Pumáját adta Munster-nek a Chile és a Közép-Európa rallyn ahol Munster tisztességgel helytállt és célba vitte az autót. A murvás Chilében a 13. míg az aszfaltos Közép Európa rallyn a 7. helyen. Jövőre Fourmaux-val egyenlő feltételekkel fog indulni az összes rally világbajnoki futamon.  

munster2_1.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: M-Sport

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5718286825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása