A Citroen Racing 2024-es rallyvilágbajnokságbéli versenyzői
WRC, WRC2

A mai napon jelentette be a Citroen Racing, hogy 2024-ben a francia Yohan Rossel és az orosz, de a háború miatt az idén nemzeti megjelölés nélkül versenyző Nikolay Gryazin lesznek a gyári támogatású versenyzők a rally világbajnokság WRC2-es kategóriájában, értelemszerűen egy-egy Citroën C3 Rally2-t hajtanak majd.

A duó tagjai mindketten nagy tapasztalattal büszkélkedhetnek az FIA rallyvilágbajnokság legnépesebb, és a gyári Rally1-es autók utáni legerősebb kategóriájában. Autóikat a DG Sport csapata biztosítja majd, szorosan együttműködve a Citroën Racing hivatalos WRC programjával és ebbéli szerepükben ők lesznek a francia gyártó legfőbb képviselői.

cr24.jpg

A 28 éves Rossel sorozatban hatodik szezonját kezdi meg a Rally2-es Citroën volánja mögött. 2021-ben egy Citroen C3 Rally2-vel megszerezte az akkori WRC3 bajnoki címét, idén pedig két WRC2-es győzelmet szerzett, egyet Monte-Carlóban és egyet Horvátországban.

A főleg aszfaltspecialista Rossel elmondta: „Nagyon büszke vagyok arra a bizalomra, amelyet a Stellantis csoport tanúsított irántam” – mondta a francia. „A következő szezonban lesz 10. éve, hogy vezetem az autóikat! Ez a tisztelet mindkét irányban érvényes: a hűség és a következetesség rendkívül fontos számomra, így teljesen logikus volt, hogy a Citroënnel folytassam – amelyet 2019 óta vezetek. Várhatóan a 2024-es szezon is nagyon intenzív lesz számomra, de Nikolay-nak nagy hasznát vehetjük a csapatunkban. Rengeteg versenyen indult már és minden útfelületen segíteni tud majd az autó fejlesztésében, ez volt az egyik kívánságom: szükségünk van egy olyan kvalitású és tapasztalatú valakire, mint ő, akiben már sok versenykilométer van, és aki biztosan teljesíti majd a következőket is."

rossel_24.jpeg

Eközben Gryazin új kihívással néz szembe: át kell térnie a Citroen C3-ra, miután az elmúlt szezonokat a Škoda Fabia különböző típusainak volánja mögött töltötte. A 26 éves versenyző Kajetan Kajetanowicz mögött a második helyen végzett az idei WRC2 Challenger bajnokságban.

„A #C3Rally2Family-hez való csatlakozás valóban egy új fejezet a karrieremben” – jelentette ki. „Nagyon fontos, hogy nagyszerű környezetben lehetek, egy nagyszerű csapattal körülvéve. Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a szezon. Már teszteltem az autót és az aszfalton nagyon jól éreztem magam. A murván is jól éreztem magam, csak ott még el kell töltenem néhány tesztnapot az autóban, hogy megtaláljam a vezetési stílusomhoz legjobban illő beállítást. Úgy gondolom, hogy 2024-ben okosnak és stratégának kell lennünk, és úgy kell végeznünk a dolgunkat ahogy szoktuk, de az is biztos, hogy élvezni kell a vezetést, talán ez a legfontosabb!”

griazyn_24.jpeg

Didier Clement, a Stellantis Motorsport Customer Racing sportigazgatója hozzátette: „Mindannyian nagyon izgatottak vagyunk, hogy Nikolay Gryazin csatlakozik hozzánk a WRC2-es bajnokságban: egy olyan pilóta, akinek a tehetsége és tapasztalata általánosan elismert. Szintén hasznunkra válik, hogy van egy Yohan Rossel-ünk, egy versenyzőnk, aki az évek során valóban feljebb lépett a Stellantis Motorsport junior kategóriáiból.

"Ez a két tehetség jövőre tagja lesz a belga DG Sport csapatának, amely a Citroen Racinget képviseli a 2024-es FIA rallyvilágbajnokságon. Programjaik már a jövő hétvégén elindulnak, amikor is részt vesznek a Rallye du Devoluy-n, dél-Franciaországban, hogy felkészüljenek a Monte-Carlo Rallye.

Szöveg: Tommy és www.wrc.com

Fotók: www.wrc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr218273729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása