Győrben folytatódik a hazai rallyélet
ORB1, ORB2, ORB3, Historic, MNASZ

Az egy hónappal ezelőtti tragikusra sikerült murvás Veszprém rally után e hétvégén Győr városa látja vendégül a Humda országos rallybajnokságot, azon belül az ORB1/ORC/Historic mezőnyt és az ORB2-t valamint az ORB3-at is, egy teljes mértékben aszfaltos utakon zajló rallyval.

Az ORB1/ORC/Historic mezőny mindkét napon versenyzik majd, az ORB2 csak vasárnap, míg az ORB3 csak szombaton méretteti meg magát.

Péntek 17.10-kor az ORB3 mezőnnyel kezdetét veszi a rajtceremónia, őket követi az ORB2 majd az ORB1/ORC/Historic triója.

cimlap.jpg

Szombaton három gyorsasági vár a mezőnyre melyeket mindenkinek kétszer kell majd teljesítenie. Reggel, napközben és este lesz szervízlehetőség. 8:43-kor Cseszneken kezd majd a mezőny, ez egy 10.05 km-es erőpróba lesz. Ezután következik az Olaszfalu – Tés szakasz mely 11.7 km hosszban várja a versenyzőket. A napi harmadik gyorsasági lesz a Tímárpuszta - Nagyveleg amely 9.4 km-t tesz ki. Ezután szervízpark majd még egyszer mindhárom gyorsasági. Azt követően az ORB1/ORC/Historic mezőny szervizbe megy, míg az ORB3 18:11-kor megkezdi a céldobogó ceremóniát.

Vasárnap Tényő – Ravazdon kezdenek a srácok 9:33-kor, ez egy 14.5 km-es gyorsasági lesz amely után a Rábaringre látogatnak ahol egy kétkörös körgyorsasági vár rájuk ami így 20.4 km-t tesz ki. Ezt követi a főleg közönségcsalogatónak mondható, Győr belvárosában kialakított, szintén körgyorsasági ami 6.5 km lesz. Ezután mindenkinek szervizlehetőség és utána a városi gyorsaságit kivéve még egy kör vár rájuk Tényő – Ravazdon és a Rábaringen. Ebből a Rábaringi lesz a külön pontokért is zajló powerstage. Az ORB1/ORC/Historic mezőny 15:10-kor míg az ORB2 17:18-kor kezdi meg a célceremóniát.

Az ORB1/ORC/Historic mezőnyében 61 páros, az ORB2-ben 29 duó, míg az ORB3-ban 28 kettős nevezett a versenyre. Lesz itt WRC, egy rakás Rally2-es autó, hátul hajtós Historic gépek, Lancia Delta Integrale, miegymás.

Az időjárás előrejelző oldalak szerint klassz meleg, napos, nyári  idő vár a versenyzőkre és a nézőkre egyaránt.

A nevezési listák itt vannak, https://gyorrally.hu/wp-content/uploads/sites/2/2023/08/whb_gyor2023_beerkezett_nevezesek_listaja_0828_vegleges.pdf

Az eredményeket itt tudjátok nyomonkövetni, https://hauserresults.hu/live/live.php?er=public&ev=202&a=12,13&ert=ORB_&go=

A műsorfüzet itt található, https://duen.hu/info/TBR-ENEOS_GyorRally_ITINER.pdf

A futam hivatalos weboldala pedig ez, https://gyorrally.hu/

Szöveg: Tommy

Fotók: https://gyorrally.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5518209275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása