Most hétvégén lesz a Mecsek rally
ORB, MNASZ

E hétvégén, június 23-24. között rendezik meg a Humda országos rally bajnokságok aktuális fordulóját, az 56. Mecsek rallyt.

A versenyen rajthoz áll az ORB1/ORC mezőnye 77 autóval, az ORB3 mezőny 35 autóval, a Historic mezőny 36 autóval és az ORB2 mezőnye 25 autóval. A verseny része az FIA Historic rally Európa bajnokságnak is, ide 20 autóval neveztek. A futam beleszámít az FIA CEZ bajnokságba, az FIA CEZ Historic bajnokságba és a Mitropa Rally Cup-ba is.

mr23.jpg

Az ORB1/ORC és a Historic mezőny mindkét napon rajthoz áll, az ORB3 csak pénteken versenyzik, míg az ORB2 szombaton teszi magát próbára.

Pénteken az ORB1/ORC és a Historic mezőnyre három gyorsasági vár, két körben. Ezek a Mandulás – Árpádtető (10 km), az Alsómocsolád - Mecsekpölöske (14,1 km) és a Komló – Hosszúhetény (11,4 km) gyorsaságik. A napi gyorsasági össztáv 71 km lesz. Az ORB3 mezőny a komlói szakaszt csak egyszer teljesíti így ők nem hat, hanem öt gyorsaságin mérik össze magukat, nekik nem egész 60 km lesz a gyorsaságik össztávja.

Szombaton az ORB1/ORC, az ORB2 és a Historic mezőnyre három gyorsasági vár majd, ismét két körben. Név szerint az Árpádtető – Abaliget (19,40 km), a Mecsekpölöske elág – Alsómocsolád (14,7 km) és a Hetvehely – Golgota (10,9 km). A napi gyorsasági össztáv 90 km lesz majd, a két nap alatt 12 db és 161 km a teljesítendő gyorsaságik mennyisége.

img_3232_1.jpg

A versenyközpont és az ORB1, Historic mezőnynek a szerzvízparkja Pécsen az Expo Centerben lesz kialakítva. Az ORB2 és az ORB3 pedig a Pécs Pláza parkolójában tud majd szervizelni.

A gyorsasági szakaszok aszfaltosak, néhol egész jó minőségben, de néhol klasszikusan, magyaros az aszfalt minősége, azaz poros, dzsuvás, dobálós, jó kis változatos, izgalmas futamnak nézünk elébe.

A versenyről további információkat a futam hivatalos weboldalán találhattok, ez az: https://mecsekrallye.com/.

Az élő eredményeket pedig itt láthatjátok majd, https://rallylive.hu/56-mecsek-rallye.

2u4a2024.jpg

Klassz mezőny gyűlik össze hétvégén Baranyában, öreg historic autótól kezdve a Rally2-esig és WRC-t bezárólag elég színes lesz a felhozatal. Aki teheti, menjen el és a helyszínen nézze meg a hazai rally élet egyik legrégebbi, legklasszikusabb futamát a Mecsek rallyt! l

Szöveg: Tommy

Fotó: https://mecsekrallye.com/Stom

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5718149178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása