Csomós, Czékmány, Péter és Wirtmann nyerték a Győr rallyt
ORB1, ORB2, ORB3, Historic, MNASZ

Szeptember 8-10. között, egy teljes mértékben aszfaltos utakon zajló rallyval Győr városa látta vendégül a Humda országos rallybajnokságot, azon belül az ORB1/ORC/Historic mezőnyt és az ORB2-t valamint az ORB3-at is.

Az ORB1/ORC/Historic mezőny mindkét napon versenyzett, az ORB2 csak vasárnap, míg az ORB3 csak szombaton mérettette meg magát.

Péntek 17.10-kor az ORB3 mezőnnyel kezdődött a rajtceremónia, őket követte az ORB2 majd az ORB1/ORC/Historic triója.

csomos.jpg

Szombaton három gyorsasági várt a mezőnyre melyeket mindenkinek kétszer kellett teljesítenie. Reggel, napközben és este adódott szervízlehetőség. 8:43-kor Cseszneken kezdett a mezőny, ez egy 10.05 km-es erőpróba volt. Ezután következik az Olaszfalu – Tés szakasz mely 11.7 km hosszban várta a versenyzőket. A napi harmadik gyorsasági volt a Tímárpuszta - Nagyveleg amely 9.4 km-t tett ki. Ezután szervízpark majd még egyszer mindhárom gyorsaságit teljesíteniük kellett. Ezt követően az ORB1/ORC/Historic mezőnye a napvégi szervizbe látogatott, míg az ORB3 terv szerint 18:11-kor megkezdte a céldobogó ceremóniát.

Az ORB1/ORC mezőnyben a Csomós Miklós - Bán Viktor kettős az összes szombati gyorsaságit megnyerve 21.3 másodperc előnnyel várhatta a vasárnapot. Mögötte Vincze Ferenc – Percze Nándor, Bútor Róbert – Tagai Róbert, Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt és Német Gábor – Német Gergely sorrendben fordult az élmezőny.

A Historicban a Wirtmann Ferenc – Kerekes József duó magabiztos, több mint egy perces előnnyel hozta a szombatot. Mögöttük Rónay László – Csuri András, Balogh Sándor – Taskó András, Kalapács Zsolt – Mohácsi László és Nagy Dávid – Nagy János sorrendben következett a kategória élbolya.

A csak szombaton versenyző ORB3 mezőnyben nyert a Péter Pál – Dudás István Márton páros, mögöttük Lenkey Ákos – Drótos Cintia, Oberling Krisztián – Mitnyik János, Tamás Gyula – Sztrakon Bence és Rácz Gábor – Gyöngyösi Marcell sorrendben végzett az élmezőny.

Vasárnap Tényő – Ravazdon kezdtek a srácok 9:33-kor, ez egy 14.5 km-es gyorsasági volt amely után a Rábaringre látogatott a mezőny ahol egy kétkörös körgyorsasági várt rájuk ami így 20.4 km-t tett ki. Ezt követte a főleg közönségcsalogatónak mondható, Győr belvárosában kialakított, szintén körgyorsasági amit 6.5 km hosszban jelöltek ki. Ezután mindenkinek szervizlehetőség és utána a városi gyorsaságit kivéve még egy kör várt rájuk Tényő – Ravazdon és a Rábaringen. Ebből a Rábaringi volt a külön pontokért is zajló powerstage. Az ORB1/ORC/Historic mezőny olyan 15:10-kor, míg az ORB2 nagyjából 17:18-kor kezdte meg a célceremóniát.

Az ORB1/ORC mezőnyben vasárnap is dominált a Csomós Miklós – Bán Viktor duó a Skoda Fabia Rally2 Evo-val és a napi öt gyorsaságiból négyet (közte a power stage-et is) megnyerve behúzta a Győr rallyt. Mögöttük végzett a Vincze Ferenc – Percze Nándor kettőse, akik ezzel a 2023. évi bajnokságot is megnyerték. A Győr rally harmadik helyén végzett a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Az élmezőnyben őket követte a Német Gábor – Német Gergely páros és a Turán Frigyes – Farnadi Ágnes duója.

A Historic mezőnyt megnyerte a Wirtmann Ferenc – Kerekes József duó, mögöttük a Balogh Sándor – Taskó András páros feljött a második helyre, harmadik lett a Rónay László – Csuri András kettős, majd a Kalapács Zsolt – Mohácsi László és duó és a Nagy Dávid – Nagy János párossal végződött a kategória élmezőnye.

A csak vasárnap száguldó ORB2 mezőnyben a Czékmány Norbert – Takács Gábor kettőse magabiztos győzelmet aratott a Peugeot 208 R2-vel. Őket követte a Kocsis Imre – Bakos István páros majd a Zoltán Kevin – Búzás Róbert duó következett. Az ORB2 élmezőnyét a Ruszó Krisztián – Geró Gábor párosa és a Jóna Gábor – Garam Balázs kettőse zárta.

czekmany_orb2.jpg

Az ORB1/ORC mezőnyében 61 páros, Historicban 29 autó, az ORB2-ben 28 duó, míg az ORB3-ban 31 kettős nevezett a versenyre. Volt itt WRC, egy rakás Rally2-es autó, hátul hajtós Historic gépek, Lancia Delta Integrale, miegymás. Az időjárási oldalról klassz meleg, napos, nyári idő várta a versenyzőket és a nézőket egyaránt.

Szöveg: Tommy

Fotók: www.rallye2.hu, https://gyorrally.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5418215653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása