Sebastien Loeb VW Polo R5-tel fog rallyzni

A 9x rally világbajnok, francia Sebastien Loeb 2022-ben négy rally világbajnoki (WRC) futamon (Monte Carlo, Portugália, Kenya és Görögország) állt rajthoz az M-Sport Ford színeiben egy Ford Puma Rally1 hybriddel. A szezonnyitó futamra gyakorlatilag a Dakar rallyról esett be és minimális teszt után megnyerte a Monte-Carlo rallyt. Utána Portugáliában kiesett, Kenyában nyolcadik helyen végzett majd a Görög rallyn is kiállni kényszerült. 

loeb_1.jpg

2023-ban nem vállalt rally világbajnoki (WRC) szereplést mert teljes erővel a Rally-Raid (tereprally) világbajnokságra és az elektromos rallykrossz világbajnokságra (WRX) koncentrált. Aztán a nyár folyamán az angliai rallykrossz VB előtt lángba borult mindkét Lancia Delta RX versenyautó és a Cicherit csapat komplett berendezése versenyautóstul, kamionostul, mindenestül szénné égett. A rallykrossz világbajnokságot akkor leállították így azóta Loeb-nek nem sok dolga van ott.

Mivel lett egy kis szabadideje és a WRC sorozatban sincs neki munkája ezért Sébastien Loeb rajthoz áll az észak-franciaországi Hautmont közelében szeptember 30. - október 1-i hétvégén rendezendő országos rally bajnokság futamán, a Charlemagne rallyn. A futamon tíz gyorsasági szakasz vár a mezőnyre, Loeb egy VW Polo R5-tel fog versenyezni, navigátora most Laurène Godey lesz.

Szöveg: Tommy

Fotó: dakar.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4418202655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása