Csehországban folytatódik a rally Európa Bajnokság
ERC

Holnaptól Csehországban, a Zlín központú 52. Barum rallyval folytatódik a rally Európa bajnokság, az ERC. Ez lesz az idei nyolcfordulós bajnoki szezon hetedik versenye mely kizárólag aszfaltos utakon fog zajlani. De ez teljesen másfajta aszfaltburkolatot jelent, mint ami például az ezt megelőző Róma rallyn fogadta a versenyzőket. Ez nem olyan tükörsima utakat jelent, hanem amolyan kicsit kelet-közép európai, kicsit balkáni aszfalt, ami hepehupás és néha töredezett minőségű. Bár az időjárást nehéz megjósolni, de időszakos záporok mindig lehetségesek. A versenyre minden évben rengeteg rajongó látogat ki és követi az eseményeket, különösen igaz ez a péntek esti nyitó szakaszra Zlín belvárosában.

si202208270084_2a28c_frz_1400x788.jpg

A kiemelt versenyzőknek helyi idő szerint péntek 8:00 – 9:20-ig lesz a szabadedzés majd 9:31-től a kvalifikációs rész, végül 10:00 – 13:00-ig a shakedown ahol a többi páros is részt vehet. Mindezt a 3.14 km hosszú Maják nevű szakaszon bonyolítják majd le. Délután 16:00-kor kezdődik a rajtceremónia, ezután este 21:00-kor kezdetét veszi az első gyorsasági, ami egy Zlín belvárosában kijelölt körgyorsasági melyet háromszor kell teljesíteni, a hossza pedig 9.57 km lesz.

Szombaton hat gyorsasági vár a mezőnyre, ez három gyorsasági szakasz kétszeri teljesítéséből áll. A kijelölt gyorsaságik és hosszuk, a Slusovice 12.73 km, a Katerinice 10.86 km és a Troják 25.64 km. Szombaton három alkalommal lesz lehetőség szervizelni, reggel, napközben és este. A napi gyorsasági össztáv 108.03 km-t tesz majd ki.

Vasárnap újra hat gyorsasági vár a talpon maradt mezőnyre melyek a szombathoz hasonlóan három gyorsaságit jelentenek kétszeri megfutásból. Ezek a Semetin 11.51 km, a Pindula 18.00 km és a Halenkovice 16.69 km hosszban. Reggel, napközben és délután a cél előtt is lesz szervizlehetőség. Szokás szerint a verseny utolsó gyorsaságija lesz a külön pontokat is érő power stage. A célceremónia vasárnap 17:40-re van időzítve. A napi gyorsaságik majd 92.40 km-t tesznek ki. A két nap alatt a 13 db gyorsasági szakasz össztávja 200.43 km körül alakul majd.

A futamra 114 páros adta le a nevezését, ebből 41-en neveztek az ERC értékelésbe, köztük két magyar páros is, mindketten Skoda Fabia Rally2 Evo-val. Egyikük a Csomós Miklós – Bán Viktor kettős, másikuk a László Martin - Berendi Dávid duója. Az ERC értékelésen kívül nevezett a versenyre a László Zoltán – Zsíros Gábor páros egy Skoda Fabia Rally2 Evo-val, a Vogel Adrienn – Maricsek Miklós kettős egy Peugeot 208 Rally4-gyel és a Bartha Nándor – Farkas Martin duó egy Peugeot 206 Gti-vel.

A futamon értékelik az ERC mezőnyt, az ERC3-at, az ERC4-et és az ERC Junior mezőnyt valamint a Barum rally része a Cseh rallybajnokságnak is.

A futamot élőben közvetíti majd az https://www.fiaerc.com/erc/wrcplus/live-stream/ oldal.

Szöveg: Tommy és https://www.fiaerc.com

Fotó: https://www.fiaerc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5918192931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása