Április végén visszatér a rallycross EB a nyirádi vörös katlanba
EuroRX, Rallycross, Nyirád, World RX

A Nyirád Racing Center a tavalyi évben, közel egy évtized pihenő után tért vissza az FIA Rallycross Európa bajnokság naptárába, a várakozásoknak megfelelően igencsak látványos küzdelmeket hozva a legendás vörös katlanban.

A 2023-as Euro RX1 és Euro RX3 bajnokság, a Euro RX of Hungary futammal veszi kezdetét 2023. április 29-30. között, Nyirádon a vörös katlanban ahol várhatóan lenyűgöző csaták várhatóak. A teljes nevezési listát mindkét kategóriában április 6-án csütörtökön teszik közzé, de számos nevet már nyilvánosságra hoztak.

eurorx1_action_nyirad_2022_2_28279_frz_1400x788.jpg

Az Euro RX1-be nevezettek között ott van a norvég privát versenyző Sivert Svardal – ő az előző szezonban Nyirádon döntős volt–, az dán óriás Ulrik Linnemann, a magyar Kiss László, valamint az apa és fia, Ollie és Patrick O'Donovan. Utóbbi egy ex-Hansen Motorsport, ex-világbajnoki Peugeot 208-cal lép pályára.

Az Euro RX3-ban a többszörös bajnok Volland Racing négyfős pilóta felállással tér vissza – a tavaly legjobb helyezést elért Damian Litwinowicz, a portugál João Ribeiro, a fiatal Nils Volland és a tapasztalt norvég Espen Isaksætre személyében. Illetve egy ötödik Audi A1-et is indítanak, amivel a magyar Szíjj Zsolt 'Jolly' áll majd rajthoz. Mellettük a tehetséges tinédzser Jens Hvaal is egész szezonra csatlakozik a különítményhez – ő tavaly novemberben szerepelt először nemzetközi versenyen, a Nürburgringen.

pauwels_cerny_eurorx3_nyirad_2022_1_978a2_frz_1400x788.jpg

Tavaly Anton Marklund (Euro RX1) és Kobe Pauwels (Euro RX3) nyerte Nyirádon a szezonnyitó fordulót, nagy lépést téve ezzel a bajnoki címért.

Míg Marklund erőteljes nyirádi sikere mondhatni egyértelmű volt ugyanis minden elődöntőt megnyert addig Pauwelsnak rendesen oda kellett tennie magát, hogy legyőzhesse Jan Černýt aki a döntőben a győzelemért küzdött, de a végén kénytelen volt azt Pauwelsnek elengedni.

Ulrik Linnemann vitathatatlanul a hétvége teljesítményét produkálta miután a szombat éjszakai 18. helyről felküzdötte magát a vasárnapi döntő dobogó legalsó fokára az Euro RX1-ben, miközben a lett sztár, Jānis Baumanis motorproblémákkal szenvedett.

eurorx1_start_nyirad_2022_09450_f_1400x788.jpg

Április végén tehát minden bizonnyal több élvonalbeli szórakozásra van kilátás, a teljes nevezési lista nyilvánosságra hozatala előtt további versenyzői bejelentések várhatók.

További információért vagy jegyvásárlásért kattintson ide, https://nyiradracing.hu/jegyek/.

Szöveg: Tommy és https://www.fiaworldrallycross.com/world-rx/

Fotók: https://www.fiaworldrallycross.com/world-rx/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5318095218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása