Cyril Abiteboul lett a Hyundai Motorsport csapatvezetője
WRC

A Hyundai Motorsport bejelentette, hogy a francia Cyril Abiteboul-t nevezték ki a csapatvezetői teendők ellátására.

A korábban a Caterham és a Renault Formula1-es csapatokat vezető Abiteboul fogja irányítani a Hyundai Motorsport rally világbajnoki (WRC) szereplését és a csapat egyéb ügyfélversenyzési programjait is.

A Hyundai Motorsportnak a kezdeti nehézségek után a 2022-es szezon jól végződött, mert a Hyundai i20 N Rally1 Hybriddel végül öt futamgyőzelmet arattak. Korábban egy szezonban nem tudtak ennyi futamgyőzelmet bezsebelni.

A 45 éves Abiteboul teljes munkaidőben csatlakozik az alzenaui csapathoz mert a társaság folytatni kívánja az elmúlt hónapok lenyűgöző lendületét és ennek vezetése teljes embert kíván. A Hyundai Motorsport eddigi csapatvezető helyettese, Julien Moncet a Hyundai Motorsport jövőbeli technológiájával kapcsolatos munkakörben kap szerepet.

Abiteboul érkezése a Hyundai Motorsporthoz lehetővé teszi a csapat számára, hogy új fejlesztési területeket fedezzen fel a tizedik WRC-szezonban, amelytől azt remélik, hogy megszerzik a csapat és egyéni bajnoki címeket. Abiteboul 15 éves motorsport tapasztalatot hoz a céghez, többek között a Renault és a Caterham Formula1 csapatfőnöki és ügyvezetői pozícióiból.

a9e2d080-789d-beff-1bcf-b13f7d4d099d.jpg

A Hyundai Motorsport elnöke, Sean Kim így nyilatkozott: „Örülök, hogy Cyril Abiteboult üdvözölhetem a Hyundai családban. Cyril Forma-1-ben szerzett tapasztalata segíteni fog abban, hogy új növekedési és fejlesztési lehetőségeket fedezzünk fel miközben intenzívebb harcot kívánunk vívni a WRC-címekért és támogatni kívánjuk az ügyfél versenyzői csapatainkat is. Szándékosan adunk neki időt, hogy beilleszkedjen, felfedezze a környezetet és idővel a csapatfőnöki szerepkört is a magáévá tegye. Szeretnék köszönetet mondani Julien Moncetnek aki az elmúlt szezonban elszántan vállalta a helyettesi szerepet. Irányítása alatt öt futamgyőzelmet arattunk és erős lendületet kaptunk az év második felében. Nincs kétségem afelől, hogy a Hyundai Motorsport műszaki személyzete és Cyril a jövőben erős és tiszta vezető szerepet fognak vállalni a Hyundai Motor Company globális kutatás-fejlesztési részlegével együtt.”

Till Wartenberg, a Hyundai Motor Company alelnöke és az N Brand Management & Motorsport alosztályának vezetője elmondta: „Mindig is az volt az ambíciónk, hogy a motorsport az egész Hyundai márka színeként szolgáljon. Ahhoz, hogy elérjük győztes céljainkat folyamatosan az élen kell lennünk. Össze kell tudni párosítani az emberek és a tapasztalatok megfelelő keverékét. Örülünk, hogy olyan kaliberű ember csatlakozik a csapathoz mint Cyril Abiteboul. Új perspektívát hoz az üzletbe a Forma-1-ben eltöltött időkből, biztosak vagyunk benne, hogy ez minden területen hozzáadott értéket jelent majd. Már van egy tehetséges csapatunk Alzenauban és biztosak vagyunk benne, hogy ez a kinevezés csak megerősíti a jelenleg folyó kiváló munkát.”

Cyril Abiteboul így nyilatkozott: „Örülök a lehetőségnek, hogy 2023-tól csapatfőnökként csatlakozhatok a Hyundai Motorsporthoz. Az autósportban, akárcsak a többi tevékenységükben a Hyundai márka óvatosan építi vezető szerepét. Izgatott vagyok, hogy részese lehetek a WRC és az ügyfél versenyzői programnak ahol a csapat már erős versenytársnak bizonyult. Már alig várom, hogy elmerüljek a rali közösségben és többet tudhassak meg erről a látványos sportról. A Hyundai teljes körű támogatást nyújtott nekem, hogy zökkenőmentesen tudjak áttérni ebbe a szerepkörbe. Alig várom, hogy elkezdhessem.”

56496dd5-c073-7a64-c101-1724c5e40aec.jpg

Közben a Hyundai Motorsport bemutatta a 2023-as szezonra fejlesztett és dekorált Rally1-es versenyautóját. Első nézésre nem sok különbség van a tavalyihoz képest és másodjára sem, de azért van pár. A legfeltűnőbb talán az első lámpák között az embléma alatti fekete légterelőszerűség. Ugyanitt az első lámpák külső széleinél megváltozott a kerékszélesítés formája is. A külső visszapillantók az ajtók elejére költöztek, kb. oda ahol egy utcai autón is vannak. És jóval nagyobb és szofisztikáltabb formája lett a hátsó szárnyak is. A dekorációban is találhatóak változások, de ezek nem drámaiak.

6427d4ef-d37e-a71e-7f80-23046af77062.jpg

Versenyzőiket korábban már bejelentették. Ennek megfelelően mindegyik futamon rajthoz fog állni a Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe és az Esapekka Lappi/Janne Ferm kettősök. A harmadik autót felváltva fogja használni a Dani Sordo/Cándido Carrera (#6) és a Craig Breen/James Fulton (#42) páros.

faebebe0-8be3-82d0-6af0-c62ac995d696.jpg

Szöveg: Tommy és Hyundai Motorsport

Fotók: Hyundai Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7118025032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása