A Monte-Carlo rally nevezési listája
WRC

Ma végre nyilvánosságra hozták a jövő heti, január 19-22. közötti rally világbajnoki szezonnyitó futamnak, a Monte-Carlo rallynak a nevezési listáját. 

Ezt megelőzően elég sok biztos forrásból származó hír jelent már meg ezzel illetve a résztvevőkkel kapcsolatban így igazán nagy újdonságot nem tudtunk meg a mai napon. A nevezési listán 75 páros nevét találhatjuk ami manapság nem kevés, de a Monte-Carlo rallyn általában elég sokan szoktak szerencsét próbálni.   

090122_rb_ogier_5e72c_frz_1400x788.jpg

Mindössze tíz darab Rally1-es csúcsgép lesz jelen. Ebből négy Toyota Yaris, az aktuális világbajnok, a finn Kalle Rovanpera, a 8x bajnok francia Sebastien Ogier, a brit Elfyn Evans és a japán Takamoto Katsuta vezényletével. Értelemszerűen itt most Katsutát nem nevezték be gyártói pontszerzőnek.

A Hyundai három autót vonultat fel. Maradt a régi motorosuk a belga Thierry Neuville és most lesz a Hyundai-nál elsőbálozó az új igazolás, a finn Esapekka Lappi. A harmadik autót most a spanyol Dani Sordo vezetheti. Az M-Sport Fordtól visszatérő ír Craig Breen majd a Svéd rallyn bizonyíthat.

Az M-Sport Fordnál a visszatérő neveltjük, 2019. világbajnoka az észt Ott Tanak és a francia Pierre-Louis Loubet fogják veretni a gyári Ford Pumákat. Mellettük "kap" egy harmadik autót a műkedvelő, de gazdag görög Jourdan Serderidis, nagy mutatványra nem kell tőle számítani.

A következő Rally2-es autókkal 41 db nevezés érkezett. Egyetlen magyar párosként itt indul a László Zoltán - Zsíros Gábor kettős egy Skoda Fabia Rally2 EVO-val. A 41 Rally2-es autóból 27-en neveztek a WRC2 bajnokságba, itt biztos nagy csata várható.

A fentieken felül lesz még öt R-GT Alpine A110, 13 db Rally4-es autó és hat darab Rally5-ös autó is. 

A teljes nevezési lista itt megtalálható, https://www.wrc.com/en/news/2023/wrc/entry-list-rallye-monte-carlo/

Szöveg: Tommy

Fotó: www.wrc.com 

         

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8818022496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása