Ott Tanakra pályázik az M-Sport Ford csapat
WRC

A rally világbajnokságon idén bevezetésre került Rally1-es hybrid csúcsgépek egyike a Ford Puma melyet a brit M-Sport alakulata fejlesztett ki és amely autó a tavalyi tesztek alapján igen versenyképesnek tűnt. Ezt erősítette meg az idei szezonnyitó futam a Monte-Carlo Rally is melyet a Dakar rallyról éppen csak odaért 9x rally világbajnok Sebastien Loeb meg is nyert az új Ford Pumával. Valamint a csapat idei igazolása a Hyundaitól érkező és ott 2021-ben jól szereplő Craig Breen pedig a harmadik helyre hozta be Monte-Carloban a Ford Pumát. Azt mindenki tudta, hogy Loeb nem fog teljes szezont menni a rally VB-n, de Breen igen, és a szezonnyitó harmadik helyezése bizakodásra adott okot az M-Sportnál. 

Ezután a dolgok teljesen megfordultak és a Toyota valamint a Hyundai szép csendben átvette a dominanciát a rally VB-n és a következő nyolc futamot ők nyerték meg. Craig Breen Szardíniai második helyezésén kívül nem tudott kimagasló eredményt elérni és folyamatosan azért küzd, hogy az M-Sport igazi vezéralakjává nője ki magát és meghozza végre a Malcolm Wilson és Richard Millener által várt sikereket. 

tanak_3.jpg

Az észt Ott Tanak 2011-től 2012-ig, majd 2014-től 2017-ig az M-Sportnál versenyzett a rally világbajnokságon. Majd hozott egy jó döntést és 2018-tól két évre eligazolt a Toyotához ahol 2019-ben megnyerte a rallyvilágbajnoki címet. Utána 2020-tól négy évre átigazolt a Hyundai csapathoz. Itt az idei szezonban aratott három győzelme ellenére már 2021 óta nagyon kritikusan értékeli a Hyundai csapat stratégiáját és nem is érzi magát annyira jól mint a Toyotánál, ezzel együtt jelenleg a második helyen áll a világbajnoki ponttáblázatban.

Annak ellenére, hogy a múlt hétvégén Belgiumban ismét megerősítették, hogy Ott Tanaknak 2023-ra szerződése van a Hyundai-jal úgy tűnik az észt versenyző egyre közelebb kerül Malcolm Wilson csapatához, hogy 2023-tól az M-Sport által régóta kétségbeesetten keresett csapatvezérré válhasson. A következő hónapokban a 2022-es rally világbajnoki szezon négy futammal zárul majd, ezek a Görög-, az Új-Zéland-, a Spanyol és a Japán rallyk lesznek. 

Szóval ha Ott Tanak valóban eligazol a Hyundaitól akkor azt előbb utóbb nyilvánosságra hozzák, addig is lehet ezen csámcsogni kicsit. 

Szöveg: Tommy

Fotó: www.wrc.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1017916861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása