A rally VB 50 éve könyvben
WRC

Idén 50 éves a rally világbajnokság, a World Rally Championship, a WRC. Erre biztosan sokan sok helyen meg fognak emlékezni, pld. az idei Portugál rally VB futamon is nagy csinnadrattát csináltak, de a legmaradandóbbat minden bizonnyal a McKlein könyvkiadó alkotta a WRC 50 című könyvével mely az 1973 - 2022 közötti időszakot foglalja össze.

wrc50_mcklein_cover_3d_deutsch_0001.jpg

A méltán nagyhírű és rengeteg iszonyatosan komoly évkönyvet kiadó cég névadói Reinhard Klein szövegíró és Colin McMaster fotós.  

Aktuális könyvük a WRC 50 egy fekvő formátumú, 29,7 cm x 21 cm méretű, 320 oldalas, 340 db színes és 22 db fekete-fehér fotóval illusztrált kemény borítású kiadvány, az ára 49.90.- Euro.

wrc50_de_innenseiten_01_0001.jpg

Hogy mit is foglal össze ez a nagyszerű könyv? 50 évnyi rally világbajnokságot, az autósportágak talán leglátványosabbikának 50 évét. A rallyban a legmodernebb technológia, a robusztusság, a kitartás és a tiszta sebesség harcol a stopperóra ellen. A rallysport minden autóversenyzés anyja. Egy rallyautót sikeresen és gyorsan kell tudni vezetni aszfalton, murván vagy havon és jégen, nyári hőségben vagy szakadó esőben, ködben vagy a sötét éjszakában ez teszi a rallyt talán a legösszetettebb autóverseny szakággá. Az 1973-ban útjára indított ralivilágbajnokság idén az ötvenedik szezonjába lépett. Itt volt tehát az alkalom, hogy egy nagyszerű visszapillantást tegyen valaki ezekre a legendás pilótákra és autókra, a Renault Alpine-tól a Lancia Delta Integrale-ig, Colin McRae-től Sébastien Loebig, a szörnyeteg B-csoporttól a jelenlegi élvonalbeli Rally1 hibridekig. 

wrc50_de_innenseiten_05_0001.jpg

A könyvet a McKlein fantasztikus archívumából származó számos fotóval illusztrálták amelyek közül néhányat még soha nem láthattunk. Ez a könyv évadról évadra összefoglalja a rally világbajnoki címért folytatott fél évszázados harcot annak technikai fejlesztéseivel, drámáival, emberi hőseivel és érdekességeivel. A régi klasszikus nagyon hosszútávú, sokszor keresztbe csúszó autók látványával tűzdelt rallyktól kezdve a mai éra tűpontosan, de irgalmatlan gyorsan közlekedő és a tizedmásodpercekért harcoló csúcsgépekig bezárólag minden megtalálható ebben a fantasztikus kiadványban.

wrc50_de_innenseiten_16_0001.jpg

A könyvet itt lehet megrendelni, https://www.rallyandracing.com/fr/mcklein-store/livres/wrc-50-die-geschichte-der-rallye-weltmeisterschaft-73-22?c=1194

Szöveg: Tommy

Fotó: McKlein  

wrc50_de_innenseiten_10_0001.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6217855069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása