Sebastien Loeb egy Ferrarival a DTM-ben fog versenyezni
DTM

A kilencszeres rallyvilágbajnok francia Sebastien Loeb a DTM sorozatban fog versenyezni egy Ferrari 488 GTE-vel melyet az AF Corse csapata biztosít számára.

loeb_488_2.JPG

A 48 éves Loeb-nek elég zsúfolt éve lesz 2022. Kezdett rögtön a Dakar rallyval majd onnan elröppent a rally világbajnokság szezon nyitó futamára a Monte-Carlo rallyra, amit egy Ford Puma hybrid Rally1-es autóval meg is nyert. Ezeken felül érdekelt még a tereprallyhoz hasonlító Extreme E-ben, az Andros Trophy-ban és az egész évben zajló tereprally világbajnokságban is. Ezek mellé vette fel ötödik szakágnak a DTM sorozatot bár itt egyelőre csak az április végi Portimao-ban tartandó versenyhétvégén fog rajtrácsra állni.

Loeb elmondta: „Pályafutásom során mindig is élveztem a szakágak, versenysorozatok közötti átjárást, cserét. A DTM egy híres régi autóverseny sorozat így amikor lehetőséget kaptam azonnal elfogadtam azt. Ez egy izgalmas kihívás lesz mert teljesen más vezetési stílust kíván meg mint a rallyban vagy a tereprallyban.”  

Loeb, Nick Cassidy helyére ül be Portimao-ban ugyanis Cassidy azon a hétvégén a Formula E bajnokság monacói versenyén fog indulni azon a hétvégén.

loeb_488_1.JPG

A pályaversenyzés nem újdonság Loeb számára. 2006-ban sikeresen szerepelt a Le Mans-i 24 órás versenyen ahol egy Pescarolo prototípussal összesítésben a második helyet szerezte meg. Amikor pedig befejezte a teljes munkaidős rally világbajnoki pályafutását elment a Citroën-nel a túraautó világbajnokságra a WTCC-be ahol begyűjtött egy év végi harmadik helyezést.

A DTM sorozat a közelmúltban átállt a karbon/kevlár/kompozit vázas sziluett autókról a GTE előírások szerinti, sorozat gyártású autókon alapuló gyártmányokra. Ugyan Loeb még soha nem versenyzett GTE autóval, de van tapasztalata más GT sorozatokból hiszen 2013-ban egy McLaren MP4-12C GT3-mal versenyzett az FIA GT Series-ben. Ott, abban az évben négy győzelmet is aratott és negyedik lett a bajnokságban.

Loeb azt mondja, „A DTM-ben nem lesz könnyű dolgom ugyanis itt edződött versenyző specialistákkal kell megküzdenem és hosszú idő telt el az utolsó igazi GT3-as versenyem óta. Az lesz a célom, hogy a lehető legjobban megtaláljam a ritmusomat és igyekszem a tapasztalataimat felhasználni arra, hogy jó visszajelzést tudjak adni a csapatnak az autó beállításairól. Tudom, hogy nehéz lesz, de az autókat nagyon szórakoztató vezetni – nagyon gyors és szép autók ezek, szóval már nagyon várom.”

loeb_488.JPG

Loeb-öt egyelőre csak a szezonnyitóra szerződtették, de Nick Cassidynek a július eleji norisringi DTM fordulónál is más dolga lesz. Mivel azon a hétvégén nem lesz sem Extreme E, sem tereprally VB, sem rally VB futam, Loeb elméletileg ismét helyettesítheti majd Cassidyt a Norisringen.

Szöveg: https://dirtfish.com/ és Tommy

Fotók: https://dirtfish.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8317797367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása