Mads Östberg nyerte a Salgó rallyt
ORB, Rally1

Ma volt az ORB Rally1 mezőny idei első versenye a Salgó rally melyet három gyorsasági szakaszon bonyolítottak le, mindhármat háromszor kellett teljesítenie a párosoknak. A verseny össztávja jó 312 km-t, míg a gyorsasági szakaszok hossza 104.1 km-t tett ki. Száraz napos tavaszi időjárás fogadta a Nógrád megyébe látogató rallyversenyt és annak sleppjét.

mads_4.jpg

Nem túl korán, fél 9-kor kezdődött a verseny amit a visszatérő Vincze Ferenc kezdett legjobban és megnyerte az első gyorsaságit. A másodikat Bodolai László húzta, be míg a harmadikon Mads Östberg bizonyult a leggyorsabbnak. Aztán a negyediket is behúzta Östberg amivel átvette a vezetést a versenyben és már nem is engedte el azt, még két gyorsaságit megnyerve bő 16 másodperccel megnyerte a 2022. évi országos rally bajnokság első fordulóját. Másodikok lettek Vincze Ferencék míg a harmadik helyre Velenczei Ádámék értek be.

velenczei.jpg

Voltak páran akik kicsúsztak vagy felborultak és emiatt a verseny feladásásra kényszerültek, közülük talán Hadik Andrásék estek a legnagyobbat a Ford Fiesta Rally2-vel. Az autó a feje tetején állt meg és leszakadt róla egy s más, de a versenyzőknek nem esett baja.

vincze.jpg

A következő hazai rally verseny április 22-23-án lesz a II. Boldogkő rally színhellyel ahol a Rally1, a Rally1 ORC, a Historic és a Zóna Trófea mezőny méretheti meg magát.

Szöveg: Tommy

Fotók: Rally Szakági Bizottság

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6317790336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása