Fogynak a jegyek a Horvát ralira
WRC

Horvátország nagy show műsor előtt áll!

Az áprilisi Horvát rali VB futamra az előzetesen, kedvezményes áron árusított Early bird belépőjegyek két hét alatt mind elfogytak! Ezek mind fullos, egész hétvégés jegyek voltak melyekkel majd be lehet lépni a Horvát rali gyorsasági szakaszaira, a szervízparkba és a Kumrovec-i gyorsasági mellett kialakítandó Fan zónában. Ez a gyorsasági szakasz 2021-ben meghatározó része volt a versenynek. A látogatóknak fantasztikus látványban lehet része ezen a gyorsaságin melyet a tavalyi harmadik helyezett, a belga Thierry Neuville „egy átkozottul kemény szakasznak” minősített. Ez a gyorsasági szakasz sport szempontból egy rendkívül igényes, sok kanyarral tűzdelt, atipikus aszfalttal borított útfelületű pálya nagy kihívást jelent még a világ legjobb rallyversenyzői számára is. Mindazon benzinvérű rajongók akik jó kis rali izgalomra vágynak nem hagyhatják ki ezt a gyorsaságit mely talán a legjobb helyszíne lesz ennek a ralinak. Tavaly ezt a gyorsaságit a rali rajongók a VB szezon legfontosabb fordulójaként határoztak meg egy speciális felmérésben.

marjan_radovic_2021_wrc_vinski_vrh-1822.jpg

Akik ellátogatnak a Kumrovec Fan zónába, élőben láthatják a legjobb rali versenyzőket a stopper óra ellen küzdeni. Ez mellett nagyon gazdag büfé választék vár mindenkit, kivetítős élő rali közvetítés lesz elvileg szakértő szpíkerrel.

Az Early bird jegy akció után teljes áron továbbra is kaphatóak a belépőjegyek. Van egyszeri jegy a zágrábi szervizparkba vagy 6 napos csomagjegy. A gyorsasági szakaszok mind a hat szurkolói zónájába, beleértve a Shakedownt is, hamarosan 90.- HRK-ért árusítják a jegyeket. De van olyan csomag jegy is amely szállást is tartalmaz, ez 215.- € áron érhető el a Btravel ügynökségen keresztül, a következő linken: https://www.btravel.pro/en/wrc/.

A verseny legnagyobb szurkolói zónája a zágrábi vásárnál felépülő szervízparknál lesz, ami már keddtől fogadja a benzinvérű rali rajongókat. A látogatók itt megtekinthetik majd, hogy dolgoznak a világ legjobb rali versenyzőinek a legjobb szerelői. Természetesen megvásárolhatják a Horvát Rally, a topcsapatok és a WRC hivatalos ajándéktárgyait, kipróbálhatják magukat szimulátorokon valamint megkóstolhatják a sokszínű étel-ital választékot és ismert zenekarok előadásait hallgathatják, nézhetik meg.

Minden bizonnyal rettenetes mennyiségű embertömeg fog ellátogatni a Horvát ralira. A parkolóhelyek korlátozott száma és a verseny zavartalan lebonyolítása valamint a környezetvédelem érdekében a szervezők arra kérnek mindenkit, hogy beszéljenek össze a barátokkal, rokonokkal, ismerősökkel és amikor csak lehetséges minél többen üljenek egy autóba.

Pár szóban a Horvát raliról:

A verseny április 21.-24. között, húsz gyorsasági szakaszon zajlik majd öt horvát megyén keresztül – Zágráb-, Karlovac-, Krapina-Zagorje-, Primorje-Gorski Kotar és Varasd megyében. Az ünnepélyes rajt és cél ceremónia valamint a szervizpark Zágráb belvárosában kerül kialakításra. Tavaly sem voltak kevesen, de az idén rekordszámú nézőt várnak az ország valaha volt egyik legnagyobb sporteseményére. A szervező jóslatai szerint a rendezvényt több mint 350.000-en látogatják majd meg akik Európából és a világ számos országából érkeznek. A látogatók élőben láthatják versenyezni az idén januárban debütáló hybrid Rally1-es versenyautókat és a többi nem sokkal lassabb és gyengébb autót és versenyzőt. A tavalyi versenyt kiváló sportszervezésének és járulékos sikereinek, ezen belül a környezetvédelmi szempontoknak köszönhetően Horvátországot többször is felüdülésként emlegették a WRC sorozat naptárában. A remek összbenyomás és a kiváló értékelést követően a szervező lehetőséget kapott arra, hogy három évre szóló szerződést írhasson alá ennek a benzinszagú eseménynek a megszervezésére. A rendezvény fontosságát és sikerét elismerte a Horvát Köztársaság kormánya és Zágráb városa is, amely úgy döntött, hogy 2022-ben és az azt követő években is társfinanszírozást biztosít a verseny megszervezéséhez.

dsc_7912.jpg

A rali világbajnokságról:

A WRC (World Rally Championship, a Rali Világ Bajnokság) a Formula 1 mellett a világ legnépszerűbb motorsport versenye, amelyet több mint 250 tévéállomás közvetít rendszeresen és mintegy 836 millióan néznek világszerte.

A sokkal gazdagabb országokkal folytatott sokéves versengés után Horvátországnak először 2021-ben nyílt meg a lehetősége, hogy rali világbajnoki futamot rendezzen mely a keresztségben a WRC Croatia Rally nevet kapta. Idén áprilisban Zágrábban és környékén ismét rali világbajnoki futam kerül megrendezésre. Aki tudja, ne hagyja ki, tavaly is jó verseny volt ez, szinte biztos, hogy az idén is így lesz. Sokan leszünk, közlekedési dugók lesznek, türelemre lesz szüksége, de ez nem újdonság a gyakorlott rali VB szurkolónak.

Szöveg: Horvát rali hivatalos, Tommy

Fotók: Horvát rali hivatalos

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3517773740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása