Pierre-Louis Loubet az M-Sport-hoz igazolt
Rally1, WRC

A 24 éves francia rallyversenyző Pierre-Louis Loubet, aki két évig a 2C Compétition csapat színeiben indult a rally világbajnokságon egy Hyundai i20 WRC-vel bejelentette, hogy márkát vált és az idei szezonban hét futamra elszerződött (befizetett?) a brit M-Sport Ford csapatához. 

loubet.jpg

Náluk a Ford Puma Rally1-es versenyautóval fog küzdeni a bajnoki pontokért. Első bevetése az áprilisi Horvát rally lesz melyet a Portugál, a Szardínia, az Észt rally követ. Utána vagy a Finn rallyn indul vagy a még megerősítés nélküli augusztusi fordulón, majd a Görög és a Spanyol rallyval fejezi be az évet. 

Loubet a hatodik Rally1-es versenyzője lesz az M-Sport-nak Craig Breen, Gus Greensmith, Adrien Fourmaux, a monacói győztes Sebastien Loeb és Lorenzo Bertelli mellett. Nyílván nem megy mindenki mindenhol, inkább három autó indulása várható, de a Monte-Carló rallyn például négy Ford Puma állta rajthoz. 

Loubet elmondta, hogy nagy álma vált valóra azzal, hogy az M-Sport-hoz szerződött. Látja, hogy idén nagy potenciál van a csapatban és az új Ford Puma Rally1-es autóban, ez a Monte-Carlo rallyn jól látszott. Azt mondja, amikor pilóta vagy, a legjobb autóban akarsz lenni, a lehető legjobb módon szeretnéd megmutatni a benned rejlő potenciált. Ez egy kulcsfontosságú szezon számomra, és tudom, hogy az M-Sportnál mindenem meglesz, ami ahhoz kell, hogy jól teljesítsek.”

Pierre-Louis Loubet 2017-ben már versenyzett Ford-dal, akkor egy Fiesta R5-tel próbálkozott. Közben feljutott a World Rally Car-ok kategóriájába, de a 2021-es szezonja elég rosszul sült el. A 2C Competition Hyundai i20 WRC-vel sok műszaki gond akadt, volt, hogy Loubet hibázott és versenybaleset miatt kellett feladniuk egy futamot. A szezon utolsó két fordulóját pedig kihagyta, miután Párizsban egy közúti balesetben csípőtörést szenvedett.

Az M-Sport ügyvezető igazgatója, Malcolm Wilson elmondta, hogy Loubet szerződtetése a csapat fiatal tehetségek népszerűsítését és fejlesztését célzó stratégiájának része.
„A 2017-es - Ford Fiesta R5-ös - szezonja után is kapcsolatban maradtunk vele, és azóta nagyon lenyűgözött” – tette hozzá. „A 2019-es WRC2-bajnokság megnyerése különösen jó eredmény és onnan egyenesen egy WRC autóba kerülni nagy lépés volt, de ez kellett az előrehaladás miatt."
„Idén egész évben figyelemmel fogom követni a fejlődését. Tudjuk, mire képes a Ford Puma, és biztos vagyok benne, hogy látni fogjuk, ahogy Pierre élni tud majd a lehetőséggel.”

Szöveg: Tommy

Fotó: Pierre-Louis Loubet twitter

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5117166442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása