Loeb öt rally VB futamon indul 2022-ben?
WRC

A Monte-Carlo rally nevezése december 17-én lejár, de az M-Sport Ford csapatának végső csapat összetétele továbbra is rejtély. 

A csapat már leigazolta Craig Breen-t és Gus Greensmith-t, ők teljes munkaidős versenyzők lesznek. Viszont egyre több pletyka kering arról, hogy az M-Sport 2022-ben fixen három vagy négy Ford Puma Rally1 hybrid versenyautót kíván indítani a rally világbajnokságon.
A több autós felállásból egyrészt a fiatal francia, Adrien Fourmaux húzhat hasznot, de a 9x rally világbajnok Sébastien Loeb neve is egyre gyakrabban merül fel, miszerint ha csak rész munkaidőben, de visszatérne a rally világbajnokságra. Mivel Loeb már többször tesztelte is a vadiúj Ford Pumát semmi sincs kizárva, az M-Sport mindenesetre sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánta a dolgot. 

sebastien-loeb_profile_1.jpg

A kilencszeres világbajnok részt vesz a 2022-es Dakar rallyn a Prodrive színeiben. A dakar rally január 14-én ér véget, így Loeb-nek hat nap áll majd rendelkezésére, hogy visszatérjen Szaúd-Arábiából a monacói verseny kezdete előtt.

Loeb számára a 2022-es rally VB szezon három másik murvás raliból és egy aszfaltos versenyből állna. Mindenesetre ha megerősítik Loeb visszatérést az biztos, hogy az Daniel Elena nélkül lesz mert ő nemrég bejelentette visszavonulását.
A Gap régióban november végén lezajlott utolsó Ford Puma teszteken Isabelle Galmiche diktálta Loeb-nek az itinert így akár ő is lehet Elena utódja a Ford Puma Rally1 jobb első ülésében.

Szöveg: Tommy

Fotó: Hyundai Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5416776874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása