Teemu Suninen elhagyta az M-Sportot
WRC, WRC-2

Tegnap késő délután mindenkit teljesen meglepve jelentette be a rally világbajnokságon az M-Sport csapat színeiben egy Ford Fiesta WRC-vel versenyző finn Teemu Suninen, hogy azonnali hatállyal elhagyja a csapatot. 

teemu_3.jpg

Hivatalosan 2017-től az M-Sport pilótájának nevezett Suninen idén januárban kezdte ötödik évét a brit alakulatnál. Egy viszonylag bonyolult szezon várt a finn pilóta számára, aki kénytelen volt a WRC autó és az R5-ös autón osztozni a fiatal francia Adrien Fourmaux-val. Suninen az idén a Monte-Carlo rallyn, az Arctic rallyn, a Szardínia rallyn és az Észt rallyn bizonyíthatott a Ford Fiesta WRC-vel. A többi futamon maradt számára a Ford Fiesta R5-ös versenyautó. Suninen úgy távozik az M-Sporttól, hogy további részleteket egyelőre nem közölt a rally világbajnokságon való jövőbeni szerepléséről. 

wrc_teemu-suninen-2021_16-9_60a38_f_1400x788.jpg

Az idei rally világbajnoki szezon hátralévő futamain így valószínűleg Adrien Fourmaux vezetheti majd az M-Sport második Ford Fiesta WRC-jét a csapat állandó versenyzője Gus Greensmith mellett.

A tegnapi meglepetés hír után már el is indultak a pletykák Teemu Suninen jövőjével kapcsolatban. Méghozzá az, hogy az októberi Finn rallyn Suninen egy Toyota Yaris WRC-vel állna rajtvonalhoz ezzel Ogier, Evans, Rovanpera és Katsuta mellett ötautósra dagadna a Toyota WRC csapata. 

Szöveg: Tommy

Fotók: STom Fotó, https://www.wrc.com/en/ 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4116673394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása