Pirelli gumik a Belga rally VB futamra
WRC, WRC2, WRC3, JWRC

Most hétvégén lesz a rally világbajnokság soron következő fordulója az aszfaltos utakon zajló belgiumi Ypres rally ami először szerepel a rally világbajnoki sorozatban.

Erre a futamra az alábbi gumiabroncsokat biztosítja a sorozat hivatalos beszállítója a Pirelli.

pirelli.jpg

Száraz időre, hosszabb gyorsaságikra és melegebb időjárás esetén a PZero WRC Hard-ot javasolják, míg szintén száraz körülmények esetén, de a rövidebb gyorsaságikra és adott esetben hűvösebb időjárásra a PZero WRC Soft-ot ajánlják. Persze mindenkinek joga van, hogy a megengedett gumimennyiséget úgy variálja ahogy jónak látja. Így a versenykörülmények alapján akár az is előfordulhat, hogy az első és hátsó tengelyeken különböző keménységű gumikat tetetnek fel a versenyzők. Mint mindenhol Belgiumban is eshet az eső. Erre az esetre a Cinturato RWB Rain gumit tudja adni a Pirelli a versenyzőknek. 

pirelli2.jpg

A Pirelli egyébként 3100 db gumit szállít a Belga futamra, ebből 750 db a top WRC autókat vezető párosokat illeti meg. Minden egyes WRC autó 26db gumit használhat el a hétvége során. Mindenkinek 26 db puha keverékű, 24 db kemény keverékű száraz gumi és 12 db eső gumi áll rendelkezésére, ebből kell a maximum 26 db-ot kiválasztaniuk. A shakedown szakaszon 4 db gumit használhat fel mindenki. 

WRC 2 és a WRC 3 mezőnynek 2000 db gumit szállít a Pirelli, a fentebb már leírt mintában és keverékben. A Junior WRC mezőnyének pedig 350 db versenygumit biztosítanak.

A futamon 20 db gyorsasági szakasz vár a mezőnyre majd 300 km hosszban. Érdekesség, hogy a shakedown nem csütörtökön hanem péntek reggel lesz megtartva és utána péntek délután nyolc gyorsaságival kezdetét is veszi az Ypres rally. A versenyre rekordszámúnak mondható nevezés érkezett, mintegy 108 páros van a nevezési listán.

Szöveg: Tommy

Fotók: Pirelli

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr516655588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása