Loeb az M-Sportnál egy Fordban?
WRC

A világ legsikeresebb rallyversenyzője a 9x világbajnok Sebastien Loeb elmondta, hogy nyitott lenne ha esetleg az M-Sport Ford alakulata megkeresné őt azzal, hogy 2022-ben vezesse az egyik új Ford Rally1-es (WRC) hybrid versenyautójukat.

sebastien-loeb_profile.jpg

A kilencszeres rally világbajnok beismerte, hogy továbbra is nyitott a rali világbajnokságra való visszatérésre és nyitva tartja a fülét hátha kap egy telefonhívást Cockermouth-ból... Loeb-nek kétéves megállapodása volt a Hyundai Motorsporttal ami a tavalyi Török Rally-n lejárt ahol egyébként dobogón zárt. Jelenleg a Prodrive-nak dolgozik a tereprally szakágban mely magában foglalja a Dakar Rally-t is valamint a Lewis Hamilton féle X44-es alakulatában is részt vesz az Extreme E-ben. Úgy tűnik azonban, hogy van még hely és idő azoknak az utaknak is, ahol a hírnevét szerezte és a világ legsikeresebb rally pilótája lett.

A DirtFish kérdésére, hogy vajon érdekli-e még a WRC-be való versenyzés azt válaszolta: „Nem gondoltam rá, nem kerestem a lehetőséget, de talán igen.... Idén számomra a legfontosabb a Dakar és az XE, ez a két fő program számomra. Ha Malcolm (Wilson) felhívna, hogy kéne neki egy versenyző - nem az egész szezonra - miért is ne vállalhatnám el?" mondta Loeb.

Az esetleges visszatérés a rally VB-re valószínűleg nem Loeb kedvenc versenyén a Monte Carlo rallyn kerül sor mert az ütközik a Dakar rallyval. Loeb azonban hozzátette: „Nem csak a Monte-Carlo rally van a szezonban, hanem vannak más versenyek is. Ha Malcolmnak egyszer szüksége van valakire miért ne próbálhatnám meg? A Finn rallyt nem vállalnám el, de a Török rallyról például jó emlékeim vannak."

Loeb 2005-ben közel állt hozzá, hogy a Fordhoz (M-Sport) igazoljon. Akkor ellátogatott az M-Sport-hoz és tesztelte is a Ford Focus RS WRC04-et.

"Abban az időben komoly vita volt köztünk, de rájöttünk, hogy mire lenne szükség ahhoz, hogy működjön a közös munka" - mondta Malcolm Wilson M-Sport vezér a DirtFish-nek. „Öröm hallani, hogy Loeb-öt még mindig érdekli a dolog! Nekem nyilvánvalóan a teljes szezonos, teljes munkaidős versenyzők jelentik a prioritást a csapat felállás összeállításakor, de biztosan meg tudjuk vizsgálni a lehetőségét miként tudna Loeb nálunk menni pár futamon. Sebastien az a valaki a rallyban akivel mindig is tartottam a kapcsolatot."

Meglátjuk, hogy alakul a jövő. Jó lenne Loeb-öt még éles rally VB futamon látni, ráadásul egy olyan autóban amivel még sosem versenyzett.

Szöveg: Tommy

Fotó. internet

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6516498528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása