Andreas Mikkelsen a WRC visszatérésén dolgozik
WRC

A norvég Andreas Mikkelsen aki 2020-ban a Pirelli gumifejlesztésen dolgozó tesztpilótája volt a rallysport csúcskategóriájába való visszatérésén dolgozik. 

am_1.jpg

Az idei évben teljes szezont megy a rally VB-n (WRC) és a rally EB-n (ERC) is egy Skoda Fabia Rally2-vel melyet a Toksport csapat biztosít számára.

Mikkelsen az M-Sport Ford csapatával képzeli el 2022-es visszatérését a rally világbajnokság csúcsára. Mint az közismert 2022-től alaposan megváltoznak a jelenlegi WRC autók melyek valamiféle hybrid technológiával lesznek szerelve és átnevezik őket Rally1 kategóriának. Az elektromos hajtás főleg etapon kaphat szerepet, de nem kizárt, hogy a gyorsaságikon is használhatnak majd némi plussz lóerőt a versenyzők. 

am.jpg

Mikkelsen több évet húzott le a Volkswagen Motorsportnál mint gyári WRC pilóta. Utána ment a Citroen Racingnél néhány futamon majd leszerződött a Hyundai Motorsporthoz, de itt sem találta a helyét. Viszont még mindig egy piszok gyors versenyző úgyhogy ha sikerül egy állandó ülést találnia az M-Sportnál biztos fix pontszerző lehet.  

Szöveg: Tommy

Fotók: Andreas Mikkelsen 

     

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3116496056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása