Most hétvégén rally EB lesz a Zemplénben
ERC, ORB

05-adam-velenczei-scaled.jpg

E hétvégén rendezik a Rally Hungary ERC azaz a rally Európa bajnoki futamot Nyíregyháza központtal, máriapócsi szuperspeciállal, de túlnyomórészt zempléni és Tokaj környéki gyorsasági szakaszokkal.

Az idei évi vírus cirkusznak köszönhetően elmaradó rally versenyek miatt igen szépszámú és komoly nevezés érkezett a versenyre, legalább 30 db Rally2 (R5) kategóriájú csúcsgépet neveztek be csak az ERC mezőnybe. Mivel még több embernek, több kategóriában is lehet bajnoki esélye ezért tényleg eljön mindenki akinek ez fontos.

Az ERC mezőnyből itt lesz Alexey Lukyanuk, Oliver Solberg, Grégoire Munster vagy Craig Breen. A rally VB-ről jól ismert többszörös VB futam győztes norvég Andreas Mikkelsen, a lengyel bajnok Miko Marczyk, az ERC3 Junior tavalyi bajnoka Efrén Llarena, jön Erik Cais aki tavaly a Yacco-s kis Fiestával riogatta még az R5-ös autókat is és jön persze a 4x magyar bajnok Herczig Norbert is.

01-norbert-herczig-scaled.jpg

Itt lesz még a 2x ERC Junior bajnok német Marijan Griebel, a 2x francia aszfalt bajnok Yoann Bonato illetve sok hazai versenyző is nevezett az ERC mezőnybe. Köztük a 2019-es magyar bajnok Vincze Ferenc vagy a tavalyi Rally Hungary győztese Turán Frigyes.

unnamed_1_13.jpg

Hét páros nevezett az ERC2 kategóriába, köztük a 2x bajnok Érdi Tibor aki nem titkoltan a harmadik bajnoki címére hajt az idei évben. Ismét itt lesznek a látványos hátsókerék meghajtású Fiat 124 Abarth R-Gt-k is.

12-tibor-erdi-jr-scaled.jpg

Az ERC3 Juniorban várhatóan nagy csata lesz Ken Torn, Josep Bassas és Amaury Molle között.

11-pep-bassas-scaled.jpg

A versenynek pénteken és szombaton III. Nyíregyháza rally néven része lesz a hazai ORB és Historic bajnokság is valamint vasárnap I. Pálháza rally néven a hazai Rally2 bajnokság.

Azon kívül, hogy egész népes mezőny gyűlt össze a fentebb leírt hazai bajnokságokban is én nagy újdonságokat ezekben nem láttam. A Historicban lesz pár külföldi induló, köztük a Formula1-et is megjárt cseh Tomas Enge egy Ford Escort RS2000 MKII-vel.

A program pénteken a rajtceremónia után a Rabócsiringen, a versenybe is beleszámító szuperspeciállal kezdődik ahol rallycross betétfutamokkal is szórakoztatják majd a közönséget.

Szombaton 4db gyorsasági vár az ERC, az ORB és a Historic mezőnyre melyeket kétszer kell teljesítenie mindenkinek.

Vasárnap még 3db gyorsaságit kell az ERC mezőnynek lenyomnia, mindegyiket kétszer. Sőt rájuk vár még egy városi gyorsasági is Nyíregyháza belvárosában. A Rally2 mezőny ugyanazt a  3db gyorsaságit nyomja végig ugyanúgy kétszer mint az ERC csak más sorrendben, nem az ERC után jön majd a Rally2.

10-zelindo-melegari-photo-mario-leonelli-scaled.jpg

Az ERC mezőny a hétvége során 191 gyorsasági km-t fog teljesíteni, a többiek ennél 1-1 nappal kevesebbet.

A versenyre belépőt kell venni és a rendezők kérik, hogy lehetősége szerint mindenki tartsa be a járványvédelmi szabályokat, tartson a másiktól megfelelő távolságot és viseljen maszkot. A járvány miatt az ERC, ORB nyíregyházi szervizparkja a nézők elől elzárt terület lesz, oda nem engednek be senkit, még a médiásokat sem nagyon. A Rally2 Pálházán kialakított szervizparkjára más szabályok vonatkoznak, oda be lehet majd menni bárkinek.

A versenyről mindenféle hasznos információ megtalálható a https://rallyhungary.com/ és a https://www.duen.hu/info/Q8OilsITINER_RallyHungary2020.pdf oldalon.  

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/

06-ken-torn-scaled.jpg

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716273274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása