Magyar győzelem a Portugál rally futamon
ERC

Az elmúlt hétvégén Portugáliában a Rally Fafe Montelongo versennyel folytatódott az idei rally Európa Bajnokság az ERC. A full aszfaltos futam év elején nem szerepelt az ERC naptárban, de a már unalomig ismert Covid-19 cirkusz miatt többször átvariált versenynaptár miatt ez lett az egyik pótló verseny a sok kieső futam helyett.

A versenyen értékelték az ERC1, az ERC2, az ERC3, az ERC1 junior, az ERC3 junior és az Abarth Rally Cup sorozatokat valamint a verseny része volt a Portugál bajnokságnak és a Portugál historic bajnokságnak is.

Az ERC mezőnyben 37 páros rajtolt el, köztük két magyar kettős. A Herczig Norbert és Ferencz Ramón a VW Polo GTi R5-tel az ERC-ben míg az ifj. Érdi Tibor – Csökő Zoltán páros egy Mitsubishi Lancer EVO 10-zel az ERC2-ben próbált szerencsét.

A verseny szombatján három gyorsasági várt a mezőnyre melyeket háromszor kellett teljesíteniük majd 96 km hosszban. Vasárnap ugyanez volt a szisztéma, azaz három gyorsasági várt a mezőnyre melyeket szintén háromszor kellett teljesíteniük bő 85 km hosszban. A szervizpark és a versenyközpont Fafe városában volt kialakítva.

Az első negatív meglepetést Oliver Solberg szolgáltatta, aki a shakedown-on alaposan összetörte VW Polo-ját és arra készült, hogy akkor neki ennyi volt a verseny. A szerelői viszont nem így gondolták és 13 órányi megfeszített munkával kiegyenesítették az autót így a kis Solberg szombat reggel rajthoz állhatott a versenyen. A 7. gyorsaságiig szépen menetelt is előre, de a 8.-on motor és vagy kipufogó problémák miatt feladta a versenyt, amit vasárnap szuperrallyval tovább folytatott.

A versenyt egyébként az elejétől fogva uralta az Alexey Lukyanuk-Dimitriy Eremeev kettős a Citroen C3 R5-tel. Ha nem is nagy előnnyel, de megnyerték a futamot, második lett Yoann Bonato és Benjamin Boulloud szintén Citroen C3 R5-tel míg a harmadik helyen az Ivan Ares-David Vázquez Liste páros ért célba egy Hyundai i20 R5-tel. Herczig Norberték az abszolút 6. helyen értek be, ami ha jobban választanak gumit még jobb is lehetett volna, de ez most így alakult.

01-rally-fafe-montelongo-podium-scaled.jpg

Az ERC2-ben viszont magyar siker született. Az ifj. Érdi Tibor – Csökő Zoltán páros a Mitsubishi Lancer EVO 10-zel magabiztos kategória győzelmet aratott Portugáliában. Ezzel Lettország után már a második győzelmüket aratták, és így ha holtversenyben is, de vezetik az ERC2 mezőnyben a bajnokságot.

11-tibor-erdi-jr-scaled.jpg

Az ERC3/ERC3 Junior-ban a Josep Mas Bassas – Axel Coronado Jiménez páros nyert Peugeot 208 Rally4-gyel.

13-pep-bassas-scaled.jpg

Az ERC1 Juniort Grégoire Munster és Louis Louka nyerte Hyundai i20 R5-tel.

Az Abarth Rally Cup-ot pedig az Andrea Mabellini-Nicola Arena kettős nyerte meg az Abarth 124 Rally R-GT-vel.

12-andrea-mabellini-scaled.jpg

A Rally Fafe Montelongo abszolút végeredménye az alábbiak szerint néz ki,

fafe_rally_vege.JPG

Következő versenyig van bő egy hónapunk. Viszont az már a Rally Hungary lesz ami idén nem szezonzáró verseny így remélhetőleg és előreláthatólag népes induló jön a Zemplénbe és a Nyírségbe november 6-8. között.

Szöveg: Tommy

Fotók, eredmények: https://www.fiaerc.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9016227666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása