Sandro Munari ma 80 éves

1imhvfyjuxi01.jpg

Az olasz raliversenyző legenda, 1977 "világbajnoka" Sandro Munari ma 80 éves, isten éltesse sokáig!

Munari 1940 március 27-én született Cavarzere-ben. beceneve Il Drago ami magyarul annyit tesz, hogy A Sárkány. Legnagyobb sikereit, többek között 1977-es bajnoki címét is az Alitalia dekoros Lancia Stratos-szal érte el, neve gyakorlatilag egybeforrt a Lanciával. 1978-ban indult még a rali VB-n a Lancia Stratos-szal és a Fiat 131 Abarth-tal is, de az az év már nem adta neki annyira így év végén visszavonult az aktív versenyzéstől. Azóta meghívásos futamokon indul, a magyar rajongók többször is láthatták az itthon is népszerű san marinói Rallylegenden.

c77tol4xkaal3dh.jpg

Bajnoki címéről annyit érdemes tudni, hogy az nem a ma megszokott FIA rali világbajnoki cím, ugyanis abban az időben csak a gyártóknak volt ki írva a világbajnokság. Munari hivatalosan a raliversenyzők kupáját nyerte meg, de ez semmit sem von le képességeiből és eredményeiből ugyanis akkor az volt a ralisport csúcsa. A ma ismert világbajnoki címet előszőr 1979-ben írták ki, azt akkor Björn Waldegard nyerte meg, de az már egy másik történet.

Szöveg: Tommy

Fotó: internet  

d2pqmnkwkaaw5ul.jpg

  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5115562882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása