Pierre-Louis Loubet Hyundai WRC-vel folytatja
WRC

loubet_i20wrc_s.jpg

A 2019. évi WRC2 bajnok, a korzikai születésű mindössze 23 éves Pierre-Louis Loubet hivatalosan is bejelentette amiről már pletykáltak, hogy a májusi Portugál rali VB futamtól kezdve kilenc futamon keresztül részt vesz a rali VB legmagasabb szintjén ahol egy Hyundai i20 Coupe WRC-vel fog csatázni.

Navigátora Vincent Landais lesz, az autót nyilván a gyári csapattól kapja, full gyári támogatással, de a Hyundai Customer Racing Driver Junior program keretében és a Team Competition 2C-vel kooperálva.  

Tehát 2020-ban az alábbi rali VB futamokon fognak próbálkozni a ralisport legfelsőbb szintjén: Portugál rali, Szardínia rali, Szafari rali - Kenya, Finn rali, Új-Zéland rali, Török rali, Német rali, Brit rali és a Japán rali.

Érdekesség, hogy a fiatal srác édesapja nem más mint Yves Loubet aki 1989 rali Európa bajnoka és aki legendásan ment a 1986-os Korzika ralin a Rothmansos Alfa Romeo GTV6-tal ahol harmadik helyezett lett. 

Ez a terv, bízzunk benne, hogy a vírusjárvány nem húzza át a számításaikat....

Szöveg: Tommy

Fotó: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1115526366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása