Alexey Lukyanuk idén a rali EB-n indul
ERC

03-alexey-lukyanuk.jpg

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is a Total Citroen Racing támogatásával és a Saintéloc csapat Citroen C3 R5 autójával valamint stresszmentes követelménnyel vág neki a korábbi rali Európa bajnok orosz Alexey Lukyanuk az idei rali EB sorozatnak ahol mind a nyolc futamon tervezi a rajthoz állást, tehát jön az évadzáró Rally Hungary-ra is! A sok egyezőség mellett egy dolog viszont változik a felállásban mégpedig a navigátor személye aki az idén Dmitriy Eremeev lesz. Idén a Pirelli versenygumijait fogják használni a bajnokság során.

04-alexey-lukyanuk.jpg

Lukyanuk tudja, hogy alapvetően egy nagyon gyors versenyző, de azt is tudja és elismeri, hogy míg a sebességével nincs gond a megbízhatóságán kell még javítani bőven. Ez neki az idei fő csapás és természetesen az, hogy lehetőség szerint megnyerje a bajnoki trófeát. Elmondta, hogy a rali nagyon sokat számít neki és, hogy ezek a modern raliautók nagyon jók, nagyon gyorsak, sok örömet tudnak adni a versenyzőknek. Idén lesz már tapasztalatuk az autóval és a csapattal is így minden bizonnyal könnyebben megtalálják majd a megoldást tapadásbéli beállításokra főleg az aszfaltos futamokon. Az autó erős és könnyen vezethető, kíváncsian várja mire lesz ez elég az idei szezonban.   

05-alexey-lukyanuk_1.jpg

Szerinte a nyolc futam helyszíne jól ki van találva és jó azok időbeosztása is, a szezonkezdettől nézve kb. havonta lesz egy futam, ez mindenféle szempontból is jó neki, például anyagilag is. Mindegyik futamról van valami élménye, van amelyikről kellemes és van amelyikről kicsit negatív az élmény, bár nem nevesítette, de tartok tőle, hogy a Rally Hungary nem lett a szíve csücske. De mindegyik egy külön kihívást tartogat és mindenhol vannak gyors helyi versenyzők akikkel meg lehet küzdeni. 

06-alexey-lukyanuk.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/ 

     

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7015513776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása